Eşme'de sel suları çekildi, hasar ortaya çıktı

KOCAELİ bölgesinde geçen hafta görülen şiddetli yağışların etkisi ile sel görülen Kartepe İlçesi'ne bağlı Eşme bölgesinde sular çekildi. 100'ün üzerinde evin yanı sıra meyve ve sebze bahçeleri ile diğer ekili alanların...

02 Temmuz 2015 Perşembe 10:25
Eşme'de sel suları çekildi, hasar ortaya çıktı






KOCAELİ bölgesinde geçen hafta görülen şiddetli yağışların etkisi ile sel görülen Kartepe İlçesi'ne bağlı Eşme bölgesinde sular çekildi. 100'ün üzerinde evin yanı sıra meyve ve sebze bahçeleri ile diğer ekili alanların da büyük hasar gördüğü Eşme'de suyun çekilmesi ile zararın büyüklüğü ortaya çıktı. Kocaeli Valiliği, mağdur durumda olanlara ilk aşamada 4'er bin TL yardım yaparken, selden etkilenenler, bu paranın sorunlarını çözmeye yetmeyeceğini söyledi. 
Geçen hafta lokal olarak bazı bölgelerde aralıklarla şiddetlenerek sel baskınlarına yol açan sağnak yağmur, Kartepe İlçesi ve özellikle Eşme bölgesinde büyük zarara yolaçtı. Geçen yıl 28 Ekim'de de sele maruz kalan bölgede D-100 karayolu, sel sularının sürüklediği çamur yığınları ve ağaç dalları nedeniyle kapandı. Derelerin tıkanarak taşması sonucu 100'ün üzerinde evin içi çamurla doldu. Bu evlerdeki eşyaların büyük bölümü kullanılmaz hale geldi.
Politikacıların yanı sıra Kocaeli Valiliği görevlilerinin inceleme yaptırttığı Kartepe'de, selden zarar gören ailelere öncelikle 4'er bin TL yardımında bulunuldu. Ancak bu yardım kimseyi memnun etmedi. Eşme sakinlerinin 8 ay içerisinde 2 kez sel baskını ile karşılaştıklarını anlatan Fatma Ateş, şöyle dedi:
"Evimizdeki tüm eşyalar kullanılmaz hale geldi. Evimiz çamurlu suyla kaplandı. Bahçelerimizi çamur kapladı. Siyasi yöneticiler bölgemize gelip vaatlerde bulundular. Devlet, mağduriyetimizi gidermek için hane başı 4 bin lira verdi. Benim beyaz eşyam, mobilyalarım, elektronik eşyalar, yerdeki döşemelerin hepsi kullanılmaz hale gelmiş. Devletin verdiği para ancak bir koltuk takımı alınabilir. Beyaz eşyam, mobilyalarım, meyve bahçemizdeki zarar ne olacak? Yetkililerin Eşme halkına sahip çıkmasını istiyoruz."
"KİRALIK EV ARIYORUZ"
Sel baskını nedeniyle evlerindeki tüm eşyaların kullanılmaz hale geldiğini söyleyen Metin Yavuz, şöyle devam etti:
"Evimizde 7 kişi yaşıyor. Zihinsel engelli bir kardeşimiz var. Sel suyu nedeniyle evimizdeki eşyalar kullanılmayacak halde. Bize yaptıkları yardım eksikliklerimizin tümünü kapsamıyor. Yaklaşık 8 ay önce de selden etkilenmiştik. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Evimiz kullanılmaz bir hale geldiği için kiralık bir ev arıyoruz."
"İKİ KEZ MAĞDUR OLDUK"
Eşme halkının sel nedeniyle iki kez mağdur olduğunu belirten Havva Yavuz, 8 ay önce meydana gelen sel baskınında devletin kendilerine 5 bin TL verdiğini anlatırken, "Kızım 5 bin lira kredi çekince 10 bin liraya yeni ev eşyaları almıştık. Şimdi bu sel felaketi nedeniyle eşyalarımız yine kullanılmaz hale geldi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Şimdi de 4 bin lira verildi. Ama tüm ev eşyalarım kullanılmaz halde" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.