Evden oyun için çıkan iki çocuk kayboldu

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde sabah saatlerinde oyun oynamak için dışarıya çıkan 8 yaşındaki Bayram Erol ve kuzeni 5 yaşındaki Dursun Kağan kayboldu

30 Aralık 2015 Çarşamba 03:23
Evden oyun için çıkan iki çocuk kayboldu






Evden oyun için çıkan iki çocuk kayboldu

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde sabah saatlerinde oyun oynamak için dışarıya çıkan 8 yaşındaki Bayram Erol ve kuzeni 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı evlerine dönmeyince yakınları durumu polise bildirdi. İlçede 2 çocuğun bulunması için seferberlik ilan edilirken şu ana kadar arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

Reşadiye haberleri, Son dakika Reşadiye, Son Dakika Tokat

Reşadiye'de Çermik Mahallesinde yaşayan Ömer (30) ile Adile Erol (33) çiftçinin 8 yaşındaki oğlu Bayram ile aynı mahallede yaşayan İbrahim ve Nafize Taşçı çiftinin 5 yaşındaki oğlu Dursun Kağan, sabah saat 09.00 sıralarında evlerinden oyun oynamak için dışarıya çıktı. Aynı zamanda kuzen olan Bayram ve Dursun Kağan evlerine geri dönmeyince, aileleri mahallede arama çalışması yaptı, ancak çocuklar bulunamadı. Bunun üzerine aileler saat 14.00'de durumu polise bildirdi. Polis ekipleri ilçede arama çalışması yaparken, belediye hoparlöründen de her 2 çocuğun eşkali verilerek kayıp olduklarına dair anons yapıldı. Arama çalışmalarına jandarma ekipleri ve AFAD ekipleri de destek verdi. Yüzlerce ilçe sakini de arama çalışmalarına katıldı. İlçedeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı. İlçede en son Çermik Mahallesinde bulunan güvenlik kamerasına yansıyan iki kuzenin, evlerine 300 metre uzaklıkta bulunan Kelkit Çayı'na düşme ihtimali üzerine de o bgölede arama çalışması yapıldı, fakat sonuç alınamadı.

6 FARKLI GRUP OLUŞTURDUK

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde arama tarama çalışmalarını takip eden Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, 2 çocuğun sabah saatlerinde evlerinden oyun oynamak için dışarıya çıktığını daha sonra ise kendilerinden haber alınamadığını söyleyerek, "Kayıp ihbarı emniyete saat 14.00'de geliyor. O dakikadan sonra arama çalışması başlıyor. Sonrasında olayı kriz merkezi üzerinden yürütüyoruz. Kaymakamlık bünyesinde kriz merkezi kurduk. İlden AFAD, jandarma, emniyet ekipleri var. Birde bölgeyi bilen vatandaşlardan katılımla beraber 6 farklı grup oluşturduk ve çocukların daha önce gidebileceği yerleri değerlendirerek tarama yapıyoruz. Sabah evden çıkıyorlar, oyun oynamak üzere. Bizim kamera kayıtlarımızdan bir kaç değerlendirdiğimiz yer var. Görgü tanıkları var, onların ifadesinde arazide noktalar belirledik" dedi.

Gece saatlerine kadar yapılan aramalardan sonuç alınamayınca, çalışmalara yarın sabah devam edilmek üzere ara verildi.

Son Güncelleme: 30.12.2015 03:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.