Evinde Ölü Bulunan Öğretim Üyesi Toprağa Verildi

ANKARA Üniversitesi Dil, Tarih ve Çoğrafya Fakültesi Paleoantropoloji bölümü Öğretim Üyesi olan ve evinde ölü bulunan 52 yaşındaki Prof. Dr. Ayhan Ersoy, bugün Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Kalp krizi sonrasında yalnız yaşadığı...

05 Kasım 2014 Çarşamba 17:31
Evinde Ölü Bulunan Öğretim Üyesi Toprağa Verildi






ANKARA Üniversitesi Dil, Tarih ve Çoğrafya Fakültesi Paleoantropoloji bölümü Öğretim Üyesi olan ve evinde ölü bulunan 52 yaşındaki Prof. Dr. Ayhan Ersoy, bugün Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Kalp krizi sonrasında yalnız yaşadığı evinde öldüğü anlaşılan Ersoy'un cenazesi bugün eğitim verdiği fakültenin Farabi Salonu'na getirildi. Prof. Dr. Ayhan Ersoy için arkadaşları bilimsel çalışmaları ve yaşadıkları anılarını anlattılar. Ersoy'un cenazesi öğlen namazına müteakip öğrencilerinin göz yaşları arasında Karşıkaya mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Ersoy'un cenaze törenine öğretim elemanı arkadaşları, öğrencileri ve yakınları katıldı.

Prof. Dr. Ersoy'un Ankara'nın Çankaya ilçesi Kennedy Caddesi üzerinde bulunan evinde kalp krizi geçirerek yaşamını kaybettiği öğrenildi. Ersoy'un, fakültede vereceği derse gelmemesi üzerine öğrencileri tarafından evinin telefonla sık sık aranmasına rağmen cevap verilmediği belirtildi. Fakülte yönetimi ise durumu polise bildirmesi sonucu kapının çilingirci ile açılması sonucu Ersoy'un evde ölüsü bulundu. Ambulans ile hastaneye kaldırılan Ersoy'un yapılan otopsi sonucu kalp krizi nedeniyle öldüğü anlaşıldı.

Hiç evlenmeyen Ersoy, öğrenciliğinden bu yana katıldığı sayısız bilimsel araştırma ve kazı çalışması bulunurken, çok iyi kayakçı, kaya tırmanıcısı, dağcı, doğa ve hayvan sever olarak tanınıyordu. Ersoy'un doğa sporları üyesi olduğu da belirtildi.

FOTOĞRAFLI



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.