Eyüp Sabri Tuncer anısına hatıra ormanı

- Türkiye'nin ünlü kolonya markalarından Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları'nın geçen yıl vefat eden Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Tuncer ve babası Eyüp Sabri Tuncer adına hatıra ormanı oluşturuldu

19 Ekim 2017 Perşembe 17:18
Eyüp Sabri Tuncer anısına hatıra ormanı






ANKARA (AA) - Türkiye'nin ünlü kolonya markalarından Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları'nın geçen yıl vefat eden Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Tuncer ve babası Eyüp Sabri Tuncer adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Eyüp Sabri Tuncer Fabrikası'nda düzenlenen törende AA muhabirine açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, merhum Sabahattin Tuncer'in orman sahasının alınması ve ağaçlandırılması aşamasında çok mücadele verdiğini söyledi.

Fabrikanın arkasındaki arazide 80 bin ağaç dikildiğini ve Sabahattin Tuncer'in bunların birçoğunu kendisinin diktiğini belirten Engin Tuncer, "O zaman koşullar çok daha iyi değildi. Buralar hep insan gücüyle yapıldı. Güneydoğu'dan mevsimlik işçiler gelirdi. Onlara yemek verir, onları misafir eder hatta hastaları olanları alır, Ankara'ya götürürdü. Onlarla içli dışlıydı." diye konuştu.

Hatıra ormanı için 20 bin çam fidanının toprakla buluşturulduğu etkinliğe eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Elmadağ Meslek Lisesi öğrencileri ile fabrika çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.