Federasyonu Başkanı: Hokey okey ile karıştırılıyordu

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - TÜRKİYE Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Türkiye'ye hokey sporunda dünyada önemli bir konuma taşıdıklarını söyledi. Karakan, "Hokeyin ülkemizde bilinirliği yoktu ama şu anda hokeyin bir spor...

29 Ocak 2015 Perşembe 14:07
Federasyonu Başkanı: Hokey okey ile karıştırılıyordu






Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - TÜRKİYE Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Türkiye'ye hokey sporunda dünyada önemli bir konuma taşıdıklarını söyledi. Karakan, "Hokeyin ülkemizde bilinirliği yoktu ama şu anda hokeyin bir spor olduğunun bilincine varıldı. Yapılan üstün çalışmalar ile Türkiye hokey sporunda dünyada söz sahibi oldu" dedi.
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nde toplantı düzenleyen Sadık Karakan, federasyonda göreve geldikten sonra yaptıkları faaliyetleri anlattı. Göreve gelmeden önce hokey sporunun okey oyunu ile karıştırıldığını ileri süren Sadık Karakan, hokeyin tanıtılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Türkiye’de 5 yıl önce 11 hokey takımı olduğunu ancak bu sayının 108’e ulaştığını dile getiren Karakan, şunları söyledi:
"Göreve geldiğimizde federasyona bağlı Türkiye genelinde 11 tane kulüp vardı. Çok sınırlı sayıda sporcu vardı. Hokeyin Türkiye’de bilinirliği yok. Ben Hokey Federasyonu başkanıyım demeye çekiniyordum, çünkü ‘okeyin federasyonu mu olur?’ Diyenler vardı. Okey ile hokey karıştırılıyordu. Hokeyin ülkemizde bilinirliği hiç yoktu. O zamanki tarihte 430 bin lira federasyonun borcu vardı ve bunların tamamı icra takibine uğramıştı. Tabiri caizse federasyonun ele alınır bir tarafı yoktu. Türkiye uluslararası tüm müsabakalardan men edilmişti. Bütün bu sıkıntıların hepsi giderildi. Gaziantep’te tescilli 27 takım var. Göreve gelmeden önce Türkiye’deki kulüp sayısı Gaziantep’teki kulüp sayısının karısı kadardı. Gaziantep’te bin 403 tane lisanslı hokeyci var. O zamanki Türkiye’yi şu anda Gaziantep ikiye katlamış durumda. Hokeyde futboldaki gibi ligler oluştu. Hem salonda hem açık alanda 3 tane ligimiz var. Sadece 108 tane kulüp liglerde faaliyet gösteriyor. 65 ilde teşkilatlandık, 50 ilde hokey oynanıyor. Nereye gidersek hokey artık başka bir şeyle karıştırılmıyor. Göreve geldiğimizde uluslararası yasakları kaldırdık ve bütün uluslararası müsabakalarda yer almaya çalıştık. Biz şu anda Avrupa’nın birinci ligindeyiz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.