Fetih yürüyüşünde temsili Akşemseddin attan düştü

EDİRNE’de İstanbul'un fethinin 562’nci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ‘İstanbul’un fethi Edirne’den başlar’ mehteranlı yürüyüşünde temsili Akşemseddin’in üzerinde olduğu at, çevredeki gürültüden...

30 Mayıs 2015 Cumartesi 19:48
Fetih yürüyüşünde temsili Akşemseddin attan düştü






Fetih yürüyüşünde temsili Akşemseddin attan düştü

EDİRNE’de İstanbul'un fethinin 562’nci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ‘İstanbul’un fethi Edirne’den başlar’ mehteranlı yürüyüşünde temsili Akşemseddin’in üzerinde olduğu at, çevredeki gürültüden ürkerek biniciyi üzerinden attı. Yere düşmekten sonra anda kurtulan temsili Akşemseddin atıyla birlikte yürüyüşten ayrıldı.
Edirne’de İstanbul'un fethinin 562’nci yıl dönümü nedeniyle Anadolu Gençlik Derneği ve Edirne Valiliği Roman mehter takımının katıldığı ‘İstanbul’un fethi Edirne’den başlar’ adıyla etkinlik düzenlendi. Kıyık Caddesi önünde toplanan dernek üyeleri ve mehteranın yürüyüşüne at üzerindeki temsili Fatih Sultan Mehmet ve temsili Akşemseddin katıldı. Mehter marşları eşliğinde başlayan yürüyüşte temsili Akşemseddin’in üzerinde olduğu at, çevredeki seslerken korkarak huysuzlaştı. Bir süre sonra bir kişinin koşumlarından tutarak ilerlettiği at şaha kalkarak temsili Akşemseddin'i üzerinden fırlattı. Yere düşmekten son anda kurtulan temsili Akşemseddin, atın huysuzluğunun devam etmesi üzerine yürüyüşten ayrıldı.
Temsili Fatih Sultan Mehmet ve Edirne Valiliği Roman Mehteran takımı Kıyık Caddesi’nden İlhan Koman parkına kadar yürüdü. Bu sırada atı ve mehteranı görenler bol bol hatıra fotoğrafı çekip cep telefonlarına kaydetti. Fetih kutlama programı parktaki programla devam etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.