FETÖ'nün 'ışık evlerine' büyük darbe

Sivas'ta, FETÖ'nün "ışık evleri"ne yönelik son 4 ayda düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan, aralarında komiser yardımcısı, teğmen, doktor, infaz koruma memuru, öğretmen ve astsubayların da bulunduğu 69 zanlıdan 41'i tutuklandı.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 16:08
FETÖ'nün 'ışık evlerine' büyük darbe






SİVAS (AA) - Serhat Zafer - Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "ışık evleri"ne yönelik son 4 ayda düzenlenen operasyonlarda örgütün "mahrem imamları"na büyük darbe vuruldu.

AA muhabirinin emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Devlete Karşı Suçlar ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Sivas merkezli 17 ilde FETÖ/PDY'nin "ışık evleri"ne son 4 ayda 4 operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, örgütün mahrem yapılanmasında görev aldıkları belirlenen 6 teğmen, 3 komiser yardımcısı, 2 astsubay, 2 banka görevlisi ile doktor ve infaz koruma memurunun da aralarında bulunduğu 37'si kadın 69 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan 41'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 28'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polis ekipleri, örgütün "ışık evleri" yapılanmasında yer alan ve haklarında yakalama kararı bulunan 41 firarinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

"Kamufle olun " talimatı

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 2013-2015 yıllarını kapsayan dönemlerde işe girdikleri belirlenen zanlıların, örgüt tarafından "mahrem imam" olarak yetiştirilmek üzere özel seçilen kişiler olduğu tespit edildi.

"Mahrem yapılanma"da görevlendirilen zanlıların, deşifre olmamaları için örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmamaları, Bank Asyaya para aktarmamaları, örgüte müzahir şirketlerde çalışmamaları, FETÖ ile bağlantılı dernek ve şirketlere üye olmamaları yönünde örgüt yöneticilerinden talimat aldıkları belirlendi.

Örgüt yöneticilerinden "kamufle olun" talimatı alan zanlıların, 17/25 Aralık süreci başlangıç olmak üzere örgüte eleman kazandırmak için görevlendirildiği belirlendi.

Muhabir: Serhat Zafer

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.