Feyzioğlu: Türkiye'de Tayyip Erdoğan dönemi bitmiştir

Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), ()- TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenip, "Tayyip Erdoğan dönemi iktidar partisi açısından da Türkiye açısından da bitmiştir. Çünkü,...

26 Nisan 2015 Pazar 18:09
Feyzioğlu: Türkiye'de Tayyip Erdoğan dönemi bitmiştir






Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), ()- TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenip, "Tayyip Erdoğan dönemi iktidar partisi açısından da Türkiye açısından da bitmiştir. Çünkü, sistem artık kaldırılamaz şekilde zorlanmış, 'Anayasayı rafa kaldırdık' cümleleri mevcut bütün siyasi partileri, kimini dıştan, kimini içten kaynatmıştır. Türkiye'de anayasayı buzdolabına koymak hiç kimsenin haddi değildir. Anayasayı buzdolabına koyanı biz buzdolabına koyarız" dedi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Marmaris'te, kitabının da ismi olan 'Çıkış Yok' adı altında düzenlenen bir konferansa konuşmacı olarak katıldı. Kitabının çıktığı yayınevi tarafından İdal Diamond Otel'de düzenlenen konferansı Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar ve Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 1500 kişi izledi. Feyzioğlu, salona girerken uzun uzun tokalaştı. Daha sonra kürsüye gelen Feyzioğlu, kendi öz düşüncesinin artık Recep Tayyip Erdoğan döneminin bittiği yönünde olduğunu söyledi. Bunu söylerken, herhangi bir siyasi partinin propagandasını yapmadığını vurgulayan Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Tayyip Erdoğan dönemi, iktidar partisi açısından da Türkiye açısından da bitmiştir. Çünkü, sistem artık kaldırılamaz şekilde zorlanmış, 'Anayasayı rafa kaldırdık' cümleleri mevcut bütün siyasi partileri, kimini dıştan kimini içten kaynatmış ve en ağır tepkiler kimi yüksek sesle kimi kapalı kapılar ardında dile getirilir olmuştur. Türkiye'de anayasayı buzdolabına koymak hiçkimsenin haddi değildir. Anayasayı buzdolabına koyanı biz buzdolabına koyarız. Erdoğan, cumhurbaşkanı seçildikten sonra kendisini halen siyasi parti lideri olarak görmektedir. Ama o siyasi partinin bir genel başkanı vardır. Bu durum içerisinde değerlendirecek olursak ilk yanlışlık, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı makamına kendisini fikren yükseltememiş olmasıdır. Cumhurbaşkanının görevi devletin kurumlarının birbiri ile uyum içerisinde çalışmasını sağlamaktır. Gelmiş geçmiş tüm cumhurbaşkanları, son tahlilde devlet krizi çıkmaya yüz tuttuğu anda 'Gelin bakalım' diyerek tüm parti ve kurum başkanlarını toplayarak tansiyonu düşürmüş ve cumhurbaşkanı olduğunu ispatlamıştır. Erdoğan, maalesef kendisini bir siyasi partinin fiili lideri olarak görmeye devam ettiği için, bunu yaparken 'Anayasayı buzdolabına kaldırdık' diyebildiği için, cumhurbaşkanı sorumsuzluğuyla donatılmış bir fiili başbakanlığı, Başbakan'a rağmen sürdürmektedir. Bu sürdürülebilir değildir. Bu bağlamda Tayyip Erdoğan dönemi yine Tayyip Erdoğan nedeniyle bitmiştir." Yaklaşık 1.5 saat süren konferansın ardından Feyzioğlu, salonun çıkışında kurulan stantta kitaplarını imzaladı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.