Fikirtepe'de kentsel dönüşüm eylemi

Naci YÖNER /İSTANBUL,() Fikirtepe Mandıra Caddesi'nde yaklaşık 500 kişilik bir grup bir araya geldi. Cadde'nin sonuna kadar davul ve zurna eşliğinde yürüyen grup, "Fikirtepe burada, söz verenler nerede", "Ankara Ankara duy sesimizi"...

01 Şubat 2015 Pazar 17:32
Fikirtepe'de kentsel dönüşüm eylemi






Naci YÖNER /İSTANBUL,() Fikirtepe Mandıra Caddesi'nde yaklaşık 500 kişilik bir grup bir araya geldi. Cadde'nin sonuna kadar davul ve zurna eşliğinde yürüyen grup, "Fikirtepe burada, söz verenler nerede", "Ankara Ankara duy sesimizi" ve "Çantacı Firma Defol" yazılı bir pankart açtı. Büyük bir Türk bayrağı açan eylemci gruba, bazı vatandaşlar da apartmanlarındaki balkonlardan alkışlayarak destek verdi. Fikirtepe Dayanışması üyesi Ali Karataş yaptığı basın açıklamasında "Bu yürüyüş, imza atmaya yanaşmayan art niyetli arsa sahiplerinin fırsatçılığını boşa çıkaracak, kanuni yaptırımların acilen hayata geçirilmesi,çaresizliğimize ve sabrımızın taşmasına neden olan belirsizliğe, Fikirtepe'yi durduranlara,Fikirtepe'liyi kandıranlara,kamu yararı deyip kamuyu hiçe sayanlara, ada satanlara, adasında bir firma varken, menfaati için başka bir firma sokup, ada halkının hakkıyla emeğiyle oynayanlara, komşusunun hakkını gözetmeyenlere,çantacı firmalara,komşusunun üzerinden rant bekleyenlere uyarıdır" dedi. Yürüyüş boyunca güvenlik önlemi alan polis ve çevik kuvvet, basın duyurusunun okunmasından sonra Fikirtepe'den ayrıldı.

(FOTOĞRAF) 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.