Firari FETÖ'cü generaller kim, isimleri belli oldu

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortadan kaybolan askerler arasında Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tümamiral Hayrettin İmran, Kuzey Grup Görevi  Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay, Güney Grup Görevi Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekinci, Tuğamiral İrfan Arabacı, Tuğgeneral Ali Kalyoncu gibi isimler var.

03 Ağustos 2016 Çarşamba 11:13
Firari FETÖ'cü generaller kim, isimleri belli oldu






Türkiye'yi uçurumun kenarına getiren 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra ordudan firar eden askerlerin kimlikleri belli oluyor. Firariler arasında iki tümamiral, dört tuğamiral ve bir tuğgeneral bulunuyor.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından dokuzu general ve amiral 311 askerin firar ettiğini açıklamıştı. Firar eden general ve amirallerin arasında eski Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tümamiral Hayrettin İmran, eski Kuzey Grup Görevi  Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay ve eski Güney Grup Görevi Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekinci de bulunuyor.

Darbe girişimi sırasında Donanma Komutanı Veysel Kösele'yi Yavuz Fırkateyni'nde alıkoyan askerleri komuta ettiği bildirilen söz konusu isimler, darbe girişiminin başarısız olmasının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botla kaçmış, İzmit'te iskeleye çıktıktan sonra ise kendilerini bekleyen araçla firar etmişti.

Firar eden amirallerin arasında bulunan Tuğamiral İrfan Arabacı ise, yetki alanında olmamasına rağmen karargahtaki harekat merkezine inip gemilerin denize açılması emrini verdiği belirtiliyor.

Tankları şehre gönderme emri verdi

Cuntacıların hazırladığı atama listesinde 28. Mekanize Tugay Komutanlığı'na atandığı belirtilen Tuğgeneral Ali Kalyoncu, 15 Temmuz gecesi tugaya gelerek tank ve zırhlı araçları Ankara merkeze gönderme emrini verdi. Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından Kalyoncu firar eden subayların arasında yer aldı.

İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasındaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanmasına yönelik soruşturma başlatılmıştı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu ve Tuğamiral Ali Suat Aktürk'ün ifadeleri alınamamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.