'Fısıldayan İnci' dünya ikincisi oldu

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da yaşayan ve ünlülerin kuyumcusu olarak bilinen Ali Rıza Akdolu, 'Fısıldayan İnci' (Wishpering Pearl) isimli küpe tasarımı ile New York'ta düzenlenen Uluslararası Jevellers Circular Keystone...

05 Temmuz 2015 Pazar 11:00
'Fısıldayan İnci' dünya ikincisi oldu






Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da yaşayan ve ünlülerin kuyumcusu olarak bilinen Ali Rıza Akdolu, 'Fısıldayan İnci' (Wishpering Pearl) isimli küpe tasarımı ile New York'ta düzenlenen Uluslararası Jevellers Circular Keystone (JCK) Fuarı'ndaki Dünya Mücevherat Şampiyonası'nda 'İnci' kategorisinde 396 tasarım arasından ikinciliği elde etti.
Bodrum'da yaşayan ve 1992 yılından beri yaptığı özgün tasarımları ve el işçiliği ile ünlülerin kuyumcusu olarak bilinen, evli ve iki çocuk babası, Ara Collection'ın işletmecisi Ali Rıza Akdolu, geçen Mayıs ayında Las Vegas'ta düzenlenen ve dünyanın saygın kuyumcularının katıldığı Uluslararası JCK Fuarı'ndaki Dünya Mücevherat Şampiyonası'na 'İnci' kategorisinde, tasarımını ve işçiliğini kendisinin yaptığı 'Wishpering Pearl' isimli bir çift küpe ile katıldı. 35 ülkeden 396 eserin yarıştığı inci kategorisinde Akdolu'nun yaklaşık 3 bin dolar değerinde olan ve 24 ayar altın, güneydenizi incisi ile Avustralya opallerinden özel bir teknik ile yaptığı takı, ilk 20 eser arasına girerek finale kaldı. Ardından bir hafta önce açıklanan yarışma sonunda New York'lu tasarımcı Hektor Hassely'in birinciliğini kazandığı yarışmada Akdolu'nun 'Fısıldayan İnci'si ikinciliği elde etti.

'DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA OLMAK GURUR VERİCİ'
Dünyanın en saygın kuyumcu ve mücevharatçılarının katıldığı fuarda Türkiye'den tek temsilci olduğunu belirten Akdolu, "Bugüne kadar ABD, Honkkong, İsviçre ve İtalya'da bu sektörün önde gelenlerinin seçilerek kabul edildiği 100'e yakın fuarda eserlerimizi tanıttık. Böyle bir yarışmada ikinciliği elde etmek gerçekten çok zor ve gurur verici. Ben hayatım boyunca en iyi olanı en farklı olanı hayata geçirmek için çalıştım. Hedef para kazanmak elbette, ama bunu yaparken de en iyisi olmak hedefim. Amerika'da düzenlenen yarışmada ikinci olmak bizim için çok önemliydi. Çünkü rakiplerimizin hemen hepsi 40-60 yıl maziye dayanan dünyanın en eski ve saygın firmalarıydı. Bu başarı ile, Bodrum'u, Bodrum'da yapılan başarılı işleri tüm dünyaya da göstermiş olduğumuza inanıyorum. Önümüzdeki yıl hedef daha iyi bir tasarım ile birincilik" dedi.
Ara Collection'un müdavimleri arasında başta ünlü film yıldızı Meksikalı Salma Hayek olmak üzere birçok ünlü ismin olduğu belirtildi. Hayek 2012 yılının Mayıs ayında tatil için geldiği Bodrum'da Akdolu'nun kendisi için özel yaptığı tasarım kolyeyi satın almıştı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.