Flaş! Erdoğan ile Hakan Fidan görüşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşüyor...

22 Temmuz 2016 Cuma 17:45
Flaş! Erdoğan ile Hakan Fidan görüşüyor






Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşüyor...İstihbarat zaafiyetinin gündeme gelmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşüyor. Kulislerde Hakan Fidan'ın istifasının cebinde olduğu konuşuluyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşüyor. Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin olağan bir görüşme olduğunu kaydetti.

Beştepe'de gerçekleşen görüşmenin 17.55 sıralarında başladığı öğrenildi.

 (Ayrıntılar geliyor)

NELER YAŞANMIŞTI
15 Temmuz günü Akıncılar Üssü'nde bir albay, MİT Müsteşarına "Bu gece darbe yapılabilir" demiş... Akıncılar Üssü'nde görevli bir albay, saat 14.45 sularında MİT’e ulaşarak darbe ihbarında bulundu. Genelkurmay bütün hava sahasını kapattı. Meçhul albay olmasaydı, FETÖ'cüler emellerine ulaşacaktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde ilk fitili ihbarda bulunan havacı bir albay ateşledi. MİT-Genelkurmay ekseninde yaşanan ve FETÖ'cü cuntacıların daha önce 03.00 olarak planladıkları harekât planlarını 21.00’ye çekmelerine sebep olan o sıcak saatlerin hikâyesi şöyle:

UÇAKLAR HAZIRLANIYOR

Türkiye’nin seyrini değiştiren ihbar 15 Temmuz 2016 saat 14.45 sularında MİT’e ulaştı. Akıncılar Hava üssünde görevli havacı bir albay, MİT’e gelerek Müsteşar Hakan Fidan’ı uyardı ve "Acele etmeniz ve engel olmanız gerekiyor. Şu anda hem Akıncı Üssünde hem de Güvercinlik’teki Kara Havacılık Okulu’nda uçaklar ve helikopterler hazırlanıyor. Olağanüstü bir durum var. Galiba darbe hazırlıkları yapılıyor" dedi. 

OKULA YILDIRIM TEFTİŞ

Fidan, saat 15.00’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı aradı. İhbarı teyit eden bilgiler de gelince Fidan, bir müsteşar yardımcısını Genelkurmay’a gönderdi. Müsteşar yardımcısı 17.00-17.30 arasında Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’le bir toplantı yaptı.


Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ı arayarak Kara Havacılık Okulu’nun kontrol edilmesini istedi. Orgeneral Çolak, bu emir üzerine Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar’ı durumu yerinde incelemek amacıyla Güvercinlik’teki Kara Havacılık Okuluna teftişe gönderdi. Saat 18.00’de MİT Müsteşarı bizzat karargaha gelerek Genelkurmay Başkanı ile görüşme yaptı. 

EMİRLER ULAŞTI FAKAT...

Bu görüşmenin hemen akabinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar 18.30’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bütün birlik hareketlerini trafiğe yasaklayan, hava sahasını trafiğe kapatan bir emir yayınladı. Bu emir bütün birliklere saat 19.00’a kadar ulaştı. Hatta 8. Kolordu bölgesindeki helikopterler söz konusu emir üzerine terörle mücadele görevini bırakıp iniş yaptı. Akar’ın yayınladığı emir üzerine darbeciler planlarının deşifre olduğunu anlayıp gece 03.00’te yapmayı planladıkları darbe girişiminin başlangıç saatini 21.00’e çekti.

Cuntacılar, saat 19:00 civarında geldikleri Genelkurmay karargahında Orgeneral Hulusi Akar’ı rehin aldı ve darbe bildirisini imzalattırmak için baskı yaptı. Hainler bir yandan da derdest edilebilmesi için "komutan çağırıyor" yalanıyla komuta kademesini Genelkurmay Karargahı’na davet etti. Komutanlar elleri ayakları bağlanarak bir odaya kapatıldı. Direnen Kara Kuvvetleri Komutanı’nın emir astsubayı Bülent Aydın şehit edildi. Önce Akar, sonra da diğer komutanlar Akıncı Üssü’ne helikopterle götürüldü.

Darbe girişiminin gerçekleş-tiği 15 Temmuz’da saat 16.00’dan 20.00’ye kadar geçen süre içerisinde yaşananlar günlerdir yazılıp çiziliyor.

Son 48 saatin en kritik sorusu; “MİT Müsteşarlığı madem darbe istihbaratını saat 16.00’da aldı, bunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bildirilmesi neden saat 20.00’yi buldu?”

MİT Müsteşarlığı’nın geç kaldığından, istihbaratın ulaştırıldığı Genelkurmay Başkanlığı karargâhında karanlık noktaların olduğuna varıncaya kadar pek çok spekülasyon yapılıyor.

MİT’ten bu spekülasyonlara karşı verilen yanıtın özeti istihbaratın teyidinin kesinleşmesinin beklendiği yönünde.

Kamuoyuna yansıyan bu özet gerekçenin göz ardı edilmemesi gereken detayları var.

KAYNAK:TÜRKİYE GAZETESİ

Son Güncelleme: 22.07.2016 18:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.