Folkart Galeri kapılarını açtı

Mehmet KURT/İZMİR, ()-  İZMİR'in yeni sembollerinden biri haline gelen, kentteki ikiz kuleler 'Folkart Towers'ın sanat galerisi 'Folkart Galeri' sanatseverlerle buluştu. İlk sergi, dünyaca ünlü Prof. Dr. Hans Zilch'in 'Ellerin Büyüsü'...

08 Şubat 2015 Pazar 14:10
Folkart Galeri kapılarını açtı






Mehmet KURT/İZMİR, ()-  İZMİR'in yeni sembollerinden biri haline gelen, kentteki ikiz kuleler 'Folkart Towers'ın sanat galerisi 'Folkart Galeri' sanatseverlerle buluştu. İlk sergi, dünyaca ünlü Prof. Dr. Hans Zilch'in 'Ellerin Büyüsü' adlı resim ve heykel koleksiyonu oldu.
"Folkart Towers"ın 18'inci katındaki Folkart Galeri'nin açılışı; Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Alman koleksiyoner Prof. Dr. Hans Zilch, İzmir Valisi Mustafa Toprak, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ünlü yazar Hıfzı Topuz, Folkart Galeri Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, danışma kurulu üyeleri ile iş ve sanat camiasından seçkin isimlerin katılımı ile gerçekleşti. Folkart Galeri'nin açılışında konuşan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, gerek İzmir'de gerekse Türkiye'de sanatın standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Sancak, şöyle dedi:
"Sanat bilincinin gelişmesi ve sanata ilginin yaygınlaşması için İzmir'e uluslararası standartlarda bir sanat galerisi kazandırma fikri üzerine 10 yılı aşkın bir zamandır çalışıyorduk. Ünlü ressam Pablo Picasso'nun 'Hayal edebildiğiniz her şey gerçektir' sözünden de yola çıkarak, sanat galerimizi İzmirlilerin hizmetine sunduk. İzmir'in sanatın başkenti olmaya aday olduğuna daha çok inanıyoruz. Ve inanıyoruz ki sadece İzmirlilerin değil tüm Türkiye'nin gözü İzmir'de olacak. Dünyaca ünlü Prof. Dr. Hans Zilch'in, 'Ellerin Büyüsü' adlı koleksiyonu, İzmir'den sonra yine Folkart sponsorluğunda Ankara ve İstanbul'da da sergilenecek."
 Mesut Sancak, Folkart Yapı tarafından Folkart Towers'ta açılan Folkart Galeri'nin 800 metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en büyük sanat galerisi unvanına sahip olduğunu, koleksiyoner ve sanatçıların titizlikle üzerinde durduğu aydınlatma, akustik, iklimlendirme gibi detaylar için alanında uzman danışmanlarla çalışıldığını belirtti. Uluslararası standartlarda düzenlenen Folkart Sanat Galeri'nin; başkanlığını gazeteci- yazar Doğan Hızlan'ın yaptığı, Hüsamettin Koçan, Habip Aydoğdu, Hanefi Yeter, Kemal Tufan ve Çerkes Karadağ gibi Türkiye'nin önde gelen sanatçılarının yer aldığı bir danışma kurulu tarafından yönetileceğini ekledi.
TÜRK SANATÇILARIN ESERLERİ DE OLACAK
Son derece sıcak bir ilgi gördüklerini söyleyen Alman koleksiyoner Prof. Dr. Hans Zilch ise yaptığı konuşmayla, burada bulunmaktan büyük keyif aldığını söyledi. Koleksiyonunun sergilenmesi için yeni istasyonlar açılmasının kendisini yeni eserler teminine yönlendirdiğini dile getirdi. Prof.Dr. Zilch, özellikle koleksiyonunda Türk sanatçıların eserlerine de yer verme gereğinin doğduğunu ifade etti.

EN İYİ EĞİTİM GÖRSEL EĞİTİM
Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan ise, edebiyatın, müziğin çok önemli olmasına karşın genç kuşağın eğitimi için en önemlisinin görsel eğitim olduğunu belirterek, güzel resmi görenin kötü resme tahammül edemeyeceğini söyledi. Hızlan, şöyle konuştu:
"Burayı gezenler, iyi sanat eserlerini görenler kötü eserlere tahammül edemez. Yazın buraya gençler gelir, eline kağıt kalemlerini alır, çizerler. Bütün batılı ülkelerde olduğu gibi Folkart'ta da böyle olması gerekir" dedi. Sanata para yatıranları desteklediğini dile getiren Hızlan, “Folkart burayı hazırladı. Bundan sonrası, yani buraya yaşatmak, yüceltmek İzmirlilere ait. İzmirli olarak sahip çıkın."
Vali Mustafa Toprak da ise, İzmir'in özel ve güzel bir sanat galerisine kavuştuğunu anlatırken, İzmir, kültür ve sanat adına Mesut Sancak ile Danışma ve Düzenleme Kurulunu kutladığını söyledi. Toprak, "Herkesin katkı sağlaması gerektiğine inanıyorum. Kültür ve sanatımızı besleyen ana damlarlar; bu gibi sanat galerileri var oldukça, sanatı kültürü besleyen kılcal damarlar, ana arterlerle buluştukça bu galeriye ve diğerlerine daha özel eserler gelecektir" dedi.
Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu'nun yaptığı, dünyaca ünlü Prof. Dr. Hans Zilch'in 'Ellerin Büyüsü' adlı koleksiyonundan oluşan resim ve heykel sergisi, 15 Mart 2015 tarihine kadar Folkart Galeri'de ücretsiz olarak tüm sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Türkiye'de ilk defa sergilenecek olan koleksiyonda; Pablo Picasso, Auguste Rodin, Salvador Dali, Eugène Delacroix, Le Corbusier, Man Ray, Joseph Beuys, Georg Baselitz gibi dünya sanatına yön veren efsane sanatçıların eserlerinin yanı sıra, Türk sanat tarihine adını altın harflerle yazdırmış başta Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve İbrahim Balaban başta olmak üzere birçok ünlü Türk sanatçının eserleri de yer alıyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.