Formulaz nefes kesti

RİZE’nin Ardeşen İlçesi'nde yöreye özgü tahta arabalarla düzenlenen 'Formulaz Tahta Araba Yarışları' yapıldı. Tunca Beldesi'nde 7’ncisi düzenlenen Formulaz Tahta Araba Yarışları’na 170x70 santimetre ebadındaki...

09 Ağustos 2015 Pazar 17:42
Formulaz nefes kesti






RİZE’nin Ardeşen İlçesi'nde yöreye özgü tahta arabalarla düzenlenen 'Formulaz Tahta Araba Yarışları' yapıldı.
Tunca Beldesi'nde 7’ncisi düzenlenen Formulaz Tahta Araba Yarışları’na 170x70 santimetre ebadındaki tahta arabalarıyla 18 yaşın üstündeki birçok yarışmacı katıldı. 1.6 kilometrelik parkuru tamamlamaya çalışan yarışmacıların bazıları araçları arızalanınca yarışı bırakmak zorunda kaldı. Silahsızlanmaya dikkat çekmek için bu yıl yarışlar tabanca yerine, yörede vahşi hayvanları korkutmak için kullanılan ve yüksek ses çıkaran 'Gocvatule' denilen kırbaçla verildi. Geleneklere uygun olarak yöreye özgü kıl çorap ve kara lastik giyen yarışmacılar, güvenlik nedeniyle kask, kolluk ve dizlik taktı.
Super Stock 600 kategorisinde Avrupa Şampiyonu olan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu ve oyuncu Ümit Erdim’in de katıldığı yarışlar eğlenceli görüntülere sahne oldu. Yarışa ilk kez katılan Toprak Razgatlıoğlu tahta arabaların tahmininden hızlı gittiğini, Karadeniz’e özgü bu yarışa katılmaktan büyük zevk aldığını söyledi.

FOTOĞRAF

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.