(fotoğraf) Meclis'te Görüşülecek Olan Tezkere Protesto Edildi

Murat DELİKLİTAŞ - Mehmet AKTARAN - Zeki GÜNAL / İstanbul, () TAKSİM Tünel'de saat 18.30 sıralarında toplanan siyasi parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bini aşkın kişi, yarın TBMM'de görüşülecek olan Irak ve Suriye tezkeresini...

01 Ekim 2014 Çarşamba 21:19
(fotoğraf) Meclis'te Görüşülecek Olan Tezkere Protesto Edildi






Murat DELİKLİTAŞ - Mehmet AKTARAN - Zeki GÜNAL / İstanbul, () TAKSİM Tünel'de saat 18.30 sıralarında toplanan siyasi parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bini aşkın kişi, yarın TBMM'de görüşülecek olan Irak ve Suriye tezkeresini protesto etti.

“Emperyalist saldırılar durdurulsun, savaş tezkeresine hayır yazılı pankartın arkasında yürüyen kalabalık grup, sloganlar atarak Galatasaray Meydanı'na ulaştı. Burada önce, yürüyüşe katılan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri konuşmalar yaptı; ardından da grup adına basın açıklaması okundu.

Açıklamada, “İki haftayı aşkın bir süredir, bir halk, bir şehir, tam bir kuşatma altında, ağır silahlarla gerçekleştirilen barbarca bir saldırıya karşı destansı bir direniş sergiliyor. AKP hükümeti, bir yandan 'Çözüm süreci' diyerek oyalamaya çalışırken, diğer yandan IŞİD denilen kanlı çetenin Şengal benzeri yeni katliamlar gerçekleştirmesi için her türlü desteği veriyor. Kontrol ettiği alanlarda Hıristiyanları, Şiileri, Ezidileri, Türkmenleri, Kürtleri, farklı inanç gruplarını, kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi acımasızca katleden, kadınlara karşı savaş açan IŞİD ile mücadele bir insanlık mücadelesidir denildi.


Hükümetin, ABD'nin kurduğu koalisyonu fırsat bilerek, savaş ve işgal tezkeresini Meclis'e getirip Rojova olarak adlandırılan bölgeyi işgal planları yaptığı ileri sürülen açıklama, “Milyonlarcamız hayatını kaybetti. Yüzbinlerce kız kardeşimiz tecavüze uğradı, uğruyor, köle pazarında alınıp satılıyor. Çocuklarımız organları için katledildi, katlediliyor. Milyonlarcamız mülteci durumuna düşürüldü, düşürülüyor. Tezkere, Meclis'ten geçmemelidir. Bu tarihi tezkereye onay verenler, yarın biz emekçi halka, demokrasi güçlerine hesap verecektir“ sözleriyle bitti.

Kalabalık grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.