Fubolun Ustaları Bitlis’te Gençlerle Buluştu

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,()-GENÇLİK Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızları ile Buluşuyor' projesi kapsamında Tanju Çolak, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Hami Mandıralı ve Ogün...

05 Kasım 2014 Çarşamba 15:57
Fubolun Ustaları Bitlis’te Gençlerle Buluştu






Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,()-GENÇLİK Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızları ile Buluşuyor' projesi kapsamında Tanju Çolak, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Hami Mandıralı ve Ogün Temizkanoğlu Bitlis'te gençlerle bir araya geldi.
Bitlis Kültür Merkezi’ndeki program öncesinde konuşan Tanju Çolak, Bitlis’in tarihi bir gün yaşadığını belirterek, "Bizler bu proje ile barış sürecine destek olduğumuza inanıyoruz. Halkla bir araya geliyoruz. Bu projenin içinde olmaktan dolayı çok mutluyuz. Buradaki yetenekleri gün ışığına çıkaracağız. Futbol Federasyonu bizim sırtımızda olsa biz bunu çözeriz. Biz projemizi sunduk. Gerisi siyasilerde. Bitlis bu kadar ünlü sporcuyu bir arada görmedi. Şimdi tesisten bahsediyorsunuz. Sosyal ağlardan ve cep telefonlarından gözünü ayırmayan bir gençlik var" dedi.
Hasan Şaş, proje kapsamında geldikleri Bitlis'in 16’ncı il olduğunu söyledi. Şaş, burada gördüklerini Spor Bakanlığı'na aktaracaklarını belirterek, "Buradaki yetenekli oyuncuları Antalya’da yarıştırıp, İstanbul’da yeteneklerini sergilemelerine destek olacağız. Türkiye’de çok sayıda antrenör var. Antrenörlük, hak edene verilmiyor. Hak ettiğimiz yere gelmek istiyoruz. Daha yolun başındayız. Bize şans verildiğinde görev yapmaya da hazırız" dedi.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi'ndeki kötü gidişatını da değerlendiren Şaş, "Kötü gidişatın sebebini açıklamak da burada bize kaldı. Sistem ve formsuzluklar kötü gidişat için bir sebep. Galatasaray ne kadar kötü olursa olsun, Bizim Tanju abi ile başlayan bir Galatasaraylılığımız var. Galatasaray’ın bu durumuna çok üzülüyorum. Galatasaray Avrupa’da ezilen değil, ezen bir kulüptür. Bu kötü zaman bir süre sonra sona erecektir. İyi yönetilmek gerekiyor. İlk tecrübem Adana Demir Spor’da olmuştu. O dönemde yedek çıktığım Gençlerbirliği maçı 7-0 bitmişti. Ben orada, ‘Futbol buysa ben yokum’ demiştim. Kötü başladım ama iyi bitti" dedi.
Daha sonra gençlerin sorularını yanıtlayan ünlü futbolcular Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Vali Öztürk, sohbetin ardından futbolculara Ahlat bastonu ve Bitlis balı hediye etti. Futbolcular Valilik çıkışında hatıra fotoğrafı çektirip, kent merkezine geçerek bir süre de esnaf ziyaretinde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.