Gabriel: Doğu Guta’da 400 bin insan dramatik şartlarda kuşatma altında

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, "Doğu Guta’da 400 bin insan dramatik şartlarda kuşatma altında." dedi.

22 Şubat 2018 Perşembe 20:54
Gabriel: Doğu Guta’da 400 bin insan dramatik şartlarda kuşatma altında






BERLİN (AA) - Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Doğu Guta'da 400 bin insanın dramatik şartlarda kuşatma altında olduğunu söyledi.

Gabriel, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, kamuoyunun, Doğu Guta'daki insani felaketi önemsemediğini itiraf etmesi gerektiğini belirtti.

Esed rejimi, başta varil bombası olmak üzere her türlü silahı kullanıyor

Esed rejiminin Doğu Guta'ya düzenlediği saldırılarda son 3 günde 250'den fazla sivil hayatını kaybetti https://t.co/HX4arcQNYn pic.twitter.com/ppp8J5HUcR

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) February 22, 2018

"Doğu Guta’da 400 bin insan dramatik şartlarda kuşatma altında." ifadelerini kullanan Gabriel, özellikle çocukların hayatının tehlikede olduğuna işaret etti.

Gabriel, burada ilk önce ateşkesin sağlanmasının önemli olduğunu kaydetti.

Almanya, 10 milyon avro ek insani yardımda bulunacak

Ateşkesin sağlanması ve insani yardım için koridorların açılması yönündeki tüm çabaları desteklediklerini söyleyen Gabriel, Almanya’nın 10 milyon avro ek insani yardımda bulunacağını dile getirdi.

Gabriel, özellikle çocuklara insani yardımın ulaştırılmasına olanak sağlanması ve bazı çocukların da tahliye edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, bunun için Suriye'de ihtilafta bulunan taraflarla temasa geçtiklerini kaydetti.

Gabriel ayrıca, Almanya’nın 2017'de 720 milyon avro, iç savaşın başladığı 2012'den beri de 2,2 milyar avro insani yardımda bulunduğunu aktardı.

Muhabir: Erbil Başay

Son Güncelleme: 23.02.2018 03:59
Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.