GarantiBank International NV’ye inovasyon ödülü

- Garanti Bankası’nın Amsterdam’da faaliyet gösteren iştiraki GarantiBank International NV (GBI), “NextStep” konferansında “İnovasyon Ödülü”ne layık görüldü

10 Kasım 2017 Cuma 11:30
GarantiBank International NV’ye inovasyon ödülü






İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası’nın Amsterdam’da faaliyet gösteren iştiraki GarantiBank International NV (GBI), Outsystems’in düzenlediği “NextStep” konferansında “İnovasyon Ödülü”ne layık görüldü.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Garanti Bankası’nın Amsterdam’da faaliyet gösteren iştiraki GarantiBank International NV (GBI), Outsystems’in düzenlediği “NextStep” konferansında “İnovasyon Ödülü” aldı.

GBI, Hollanda Merkez Bankası’nın onayını alarak, temel bankacılık süreçlerini bulut teknolojisiyle dijitalleştiren uygulamayı Hollanda’da hayata geçiren ilk banka unvanını da elde etti.

Outsystems ödülü, dijitalleşmede inovatif bulut teknolojisini kullanan şirketlere veriyor. GBI ise bulut teknolojisi temelli dijitalleşmede, ilk müşteri temasından müşteri-banka sözleşmesinin muhasebeleştirilmesine kadar geçen tüm temel bankacılık süreçlerini, “Systems of Engagement” konseptiyle uygulamaya koymayı hedefliyor.

Ödüle konu olan Hazine Emir Yönetimi (Treasury Order Management) sürecinde, forex ve sabit getirili ürünlerle ilgili banka içi tüm iş akışları ve süreçler, bulut teknolojisi sunucusu Amazon Cloud’daki Outsystems platformuyla birlikte dijitalleşiyor. GBI, Hazine Emir Yönetimi’ne ilave olarak, ilk aşamada müşteri kazanım süreçlerinin, sonrasında da diğer bankacılık süreçlerinin dijitalleşmesine büyük önem veriyor.

GBI, uluslararası ticaret ve emtia finansmanı, özel bankacılık, hazine işlemleri ve yapılandırılmış finansman alanlarında uzman bir kuruluş olarak öne çıkıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen bankanın Operasyonlardan Sorumlu İcra Komitesi Üyesi Marco Witteveen, “Müşteri deneyimlerinin daha da zenginleştirilmesi amacıyla, dijitalleşmeye ve süreçlerimizin her anlamda daha iyi yönetilmesine odaklanıyoruz. Bunu da, bulut teknolojisiyle çalışan platformları çevik (agile) yöntemlerle uygulamaya sokarak yapıyoruz. Hedefimiz servis ve hizmet kalitemizi daha da artırmak.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Merkez Bankası ve Hollanda Merkez Bankası tarafından denetlenen ve kredi derecelendirme notu Moody’s tarafından A3 olarak belirlenen GBI, 30’dan fazla ülkede faal İspanyol bankası Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A. (BBVA) bilançosunda konsolide olan Türkiye Garanti Bankası AŞ’nin iştiraki olarak, Amsterdam ve Düsseldorf’ta faaliyetlerine devam ediyor, Cenevre ve İstanbul’da ise temsilcilik ofisleri bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:
ÖdülGaranti Bankası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.