GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDEN 'SAHTE VALİ' UYARISI

GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Valiliği, son zamanlarda eşitli kuruluşlar ile işadamlarını arayarak kendilerini 'Vali', 'Vali Yardımcısı' ve 'İl Müdürü' olarak tanıtıp yardım talep eden kişilere karşı uyarıda bulundu. Gaziantep Valiliği,...

12 Aralık 2014 Cuma 15:54
GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDEN 'SAHTE VALİ' UYARISI






GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Valiliği, son zamanlarda eşitli kuruluşlar ile işadamlarını arayarak kendilerini 'Vali', 'Vali Yardımcısı' ve 'İl Müdürü' olarak tanıtıp yardım talep eden kişilere karşı uyarıda bulundu.
Gaziantep Valiliği, son günlerde Vali ve Vali Yardımcıları ile çeşitli kurumların il müdürlerinin ismini kullanan dolandırıcılara karşı dikkatli olunması konusunda açıklama yaptı. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada yardımların kanunla belirlenen mevzuat kapsamında toplanabileceği ifade edildi ve benzer taleplerle gelenlerin polise bildirilmesi istenilerek şu uyarılarda bulunuldu:
"İlimizde son zamanlarda faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşlar ile hayırseverlerin telefonla aranarak; Valiliğimiz, İl Valimiz, Vali Yardımcılarımız ile Müdürlerimizin adı ve unvanları kullanılarak, haksız çıkar ve menfaat sağlamak amacıyla, çeşitli gerekçelerle yardım talep edildiği yönünde bilgiler alınmaktadır. Valiliğimiz adına kurum ve kuruluşlara intikal eden herhangi bir talebin yürürlükteki emri, yardım toplama şekil ve esasları 2860 sayılı kanunda belirtilmiş olup; bu faaliyetlerin mevzuat hükümleri dışında değerlendirilmesi mümkün değildir. Valiliğimizce geçmiş tarihlerde de belirtildiği üzere, kurumunuza herhangi bir yolla Valiliğimizin veya Valiliğimiz yetkililerinin adı ve unvanları kullanılarak, kurum ve kuruluşlarınıza yapılan taleplerin yerine getirilmemesi, Valiliğimiz ile ilgisi bulunmayan talep sahipleri hakkında, adli ve idari yollardan yasal işlem başlatılmak üzere, en kısa sürede Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulması, güvenlik birimlerimize veya Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğüne bilgi verilmesi hususunda; ayrıca tüm üye ve mensuplarınızın bilgilendirilmesini önemle rica ederim."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.