Gaziantep'te 2583 çiftçiye 1300 ton yem dağıtıldı

GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvancılıkla uğraşan 2 bin 583 çiftçiye bin 300 ton yem törenle dağıtıldı. Törende çoban giysisi kepenek giyen AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sanayi...

28 Şubat 2015 Cumartesi 14:25
Gaziantep'te 2583 çiftçiye 1300 ton yem dağıtıldı






GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvancılıkla uğraşan 2 bin 583 çiftçiye bin 300 ton yem törenle dağıtıldı. Törende çoban giysisi kepenek giyen AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sanayi kenti Gaziantep'te toprağı ve çiftçiyi ihmal etmeyeceklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında çiftçilere yapılacak yem dağıtımı için İstasyon Meydanı'nda tören düzenlendi. Halk oyunu gösterisi ve çobanların kaval çaldığı törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kendisine hediye edilen kepeneği giydi.
Bazı besicilerin sahibi oldukları koyunlarıyla katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in sanayi gibi tarım kenti olduğunu anlatarak, "Sanayide çok çok yol kat ettik. O yüzden bir taraftan ticari hayatımızı, sanayi hayatımızı şehrimizin cazibe merkezini artırırken toprağımızı da çok iyi kullanmamız lazım. Bunun için de milletimizin efendisi olan çiftçimize gerekli her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Vekili İbrahim Özcan ise konuşmasında Türkiye'de tarımın önemli bir noktaya geldiğini ifade etti. Türkiye'nin tarımsal üretiminin 23 milyar dolardan 62 milyar dolara yükseldiğini anlatan Özcan, "Son 10 yıl içerisindeki çalışma ve desteklerle tarımda önemli bir konuma geldik ve dünyada 7’nci, Avrupa'da ise birinciliği elde ettik. 2023 yılında ise hedefimiz tarımda dünyanın ilk beş ülkesinden birisi olmaktır" diye konuştu.
Tören yapılan konuşmaların ardından çiftçilere yem dağıtılması ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.