Gaziantep’te Doğu Türkistan’da ölenler için gıyabi cenaze namazı

GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te, Doğu Türkistan’da yaşamın yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazının ardından Ulu Cami’de bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Doğu Türkistan’da...

03 Temmuz 2015 Cuma 17:03
Gaziantep’te Doğu Türkistan’da ölenler için gıyabi cenaze namazı






GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te, Doğu Türkistan’da yaşamın yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Cuma namazının ardından Ulu Cami’de bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Doğu Türkistan’da hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan namazın ardından Çin’de yaşananları protesto eden grup adına konuşan Büyük Osmanlı Eğitim Derneği Başkanı Mehmet Aytaç, Avrupa İnsan Hakları Konseyi’nin ve Birleşmiş Milletlerin Doğu Türkistan’daki yaşananlara sessiz kaldığını öne sürdü. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan’daki Uygur Türkleri üzerindeki zulmünden vazgeçmesi gerektiğini belirten Mehmet Aytaç, "Doğu Türkistan’da bulunan Uygur Türkleri oruç tuttukları namaz kılıkları ve ibadet ettikleri için işkencelere ve ne yazık ki ölüme maruz kalıyorlar. Doğu Türkistan Türklerine uygulanan bu zorba insanlık dışı vakaları lanetliyoruz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.