Gaziantep'te kadınlardan 8 Mart yürüyüşü

Mehmet SEZGİN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Demokratik Kadın Platformu üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş yaparak kadına şiddetin sona ermesini istedi. Çeşitli siyasi parti, sendika ve STK'ların bir araya gelmesiyle oluşturulan...

08 Mart 2015 Pazar 15:27
Gaziantep'te kadınlardan 8 Mart yürüyüşü






Mehmet SEZGİN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Demokratik Kadın Platformu üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş yaparak kadına şiddetin sona ermesini istedi.
Çeşitli siyasi parti, sendika ve STK'ların bir araya gelmesiyle oluşturulan Gaziantep Demokratik Kadın Platformu üyeleri, öğle saatlerinde Kırkayak Parkı'nda toplandı. Aralarında az sayıda erkeğin de bulunduğu yaklaşık bin kişilik kalabalık, davul zurna eşliğinde halay çekti. Ellerinde kadına şiddeti protesto eden dövizler ile PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan posterleri ile bir süre önce Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın fotoğraflarını taşıyan kalabalık daha sonra Demokrasi Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.
Polisin önlem aldığı ve yaklaşık 2 kilometre süren yürüyüşün ardından Demokrasi Meydanı'na ulaşan kalabalık adına konuşan Platform Sözcüsü Özlem Yüksel, kadına şiddetin son bulmasını istedi.

'AİLEYE KÖLE SERMAYEYE KUL'
Kadının aileye köle, sermayeye kul olmasını istemediklerini vurgulayan Yüksel şöyle konuştu:
"AKP'nin aile ve dinamik nüfusun korunması programına itiraz ediyoruz. AKP biz kadınları toplumsal yaşamdan dışlayarak eve, aile içine hapsetmek istiyor. Bir yanda güvencesizliğin, yoksulluğun ve işsizliğin, diğer yanda yok sayma, ırkçılık, ve militarizmin meşru kıldığı şiddetin etkilerine doğrudan biz kadınlar maruz kalıyoruz. Kadına yönelik şiddetin son bulmasını ve tüm ayrımcılıkların sona ermesini istiyoruz. Kadın Bakanlığı kurulmasını ve 8 Mart'ın resmi tatil olmasını istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.