Gaziantep’te kent sempozyumu yapıldı

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, ()-GAZİANTEP’te Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği’nce düzenlenen ‘Gaziantep Kent Sempozyumu’ yapıldı. Şehitkamil Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Gaziantep Kent Sempozyumu’na...

17 Nisan 2015 Cuma 16:37
Gaziantep’te kent sempozyumu yapıldı






Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, ()-GAZİANTEP’te Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği’nce düzenlenen ‘Gaziantep Kent Sempozyumu’ yapıldı.
Şehitkamil Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Gaziantep Kent Sempozyumu’na Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici ve davetliler katıldı. Sempozyumda konuşan Vali Ali Yerlikaya, göç ve nüfus artışının eğitim konusunda ihtiyaçlar doğurduğunu kaydetti. Kentte 4 bin 850 dersliğe ihtiyaç olduğunu belirten Ali Yerlikaya, şunları söyledi:
"2015-2016 eğitim öğretim yılı olarak düşünecek olursak üzerine 750 derslik daha eklememiz gerekiyor. Bunun anlamı şu; her sene nüfus artışı ve göçle beraber 750 dersliğe ihtiyaç duyuluyor. Aslında varlık içinde yokluk çekiyoruz. Arsa sorunumuz yok aslında. Oturacağız, kamu kurum ve kuruluşlarının yaşlanmış, 40 yıl öncesine ait olan, deprem testi yapılsa hepsinin sorunlu çıkacağını bildiğimiz binalar olduğunu biliyoruz. Bunların birçoğu da şehrin göbeğinde. Testlere göre gereken yapılacak. ”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, şehirdeki sivil toplum kuruluşlarının fikirlerini önemsediklerini söyleyerek, “Yaklaşık bir yıldan beri büyükşehir belediye başkanı olarak hizmet ediyorum. Bunu yaparken de katılımcılığı en temel başlık olarak görüyoruz. Bundan önceki bütün görevlerimizde de buna inandık. Parlamento hayatında, bakanlıkta da çıkardığımız yasalarda da olduğu gibi, herkesin bir araya geldiği şekliyle bu şehir için de önemli olduğuna inandık ve katılımcılığı ana merkeze koyduk. Bugün inanarak söylüyorum kent konseyini en iyi çalıştıran kentlerden biriyiz. İki milyon kişinin fikrini bize söyleyeceği mekanizmalar geliştirdik" dedi.
Sempozyum, Gazeteci Faruk Bildirici'nin oturum yöneticiliğini yaptığı ilk oturumla devam etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.