Gaziye protez bacak icrası şoku

Mücahit YOLCU / KAHRAMANMARAŞ, () - KUZEY Irak'ta katıldığı terör operasyonunda bastığı mayının infilak etmesi sonucu sağ bacağını kaybeden Kahramanmaraşlı gazi 44 yaşındaki Nurettin Paksoy, daha iyi yürümek için 9 ay önce bankadan...

09 Mart 2015 Pazartesi 12:57
Gaziye protez bacak icrası şoku






Mücahit YOLCU / KAHRAMANMARAŞ, () - KUZEY Irak'ta katıldığı terör operasyonunda bastığı mayının infilak etmesi sonucu sağ bacağını kaybeden Kahramanmaraşlı gazi 44 yaşındaki Nurettin Paksoy, daha iyi yürümek için 9 ay önce bankadan 60 bin lira kredi çekip taktırdığı 93 bin 621 liralık elektronik protez bacağın SGK tarafından 54 bin lirası ödenince, geri kalan kısmı için firma tarafından icraya verildi. Evine gelen icra tebliğiyle şoke olan gazi Paksoy, yetkililerin sorununa çözüm bulmasını istedi.
Kuzey Irak'ta 1995 yılında mayına basarak sağ bacağını diz altından kaybeden evli 3 çocuk babası piyade uzman çavuş Nurettin Paksoy, daha iyi yürüyebilmek için geçen yıl 9 Haziran'da bankadan 60 bin lira kredi çekip 93 bin 621 liralık elektronik protez bacak taktırdı. SGK, firmaya 8 ay boyunca ödeme yapmadı. SGK, Paksoy'un girişimlerinin ardından 93 bin 621 lira tutarındaki elektronik protez bacağın, 'en düşük fatura bedeli' kapsamında 54 bin lirasını ödeyip geri kalan kısmını ödemeyince, firma gazi Nurettin Paksoy hakkında Ankara 5'inci İcra Dairesi'ne icra başvurusunda bulundu.
SGK: YANLIŞLIK YOK
Evine gelen icra tebliğiyle şoke olan gazi Paksoy, SGK'ya ödemenin eksikliğiyle ilgili verdiği dilekçeye karşılık şu yanıtı aldı:
"İlgili kayıtlı dilekçe ve eski belgeler incelenmiş olup, merkezimize 3713 sayılı kanun kapsamında bulunan sigortalılarımıza yapılacak protez- ortez ödemeleri ile ilgili olarak GSSGM Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığınca gönderilen yazılar gereğince, tarafınızca temin edilen 'sağ mikroişlemcili programlanabilen uzaktan kumandalı kontrollü ayaklı dizaltı protez' bedeli ödemesi, kurumumuza fatura edilen en düşük fatura bedeli olan 54 bin lira üzerinden yapılmış, yapılan ödeme ile ilgili herhangi bir yanlışlık bulunmamaktadır."

'MAĞDUR DURUMDAYIM'
Protez bacağına gelebilecek haciz için endişelenen Nurettin Paksoy, yetkililerin sorununa bir an önce çözüm bulmasını isteyerek şöyle konuştu:
"Terörle mücadelede 1995 yılında piyade uzman çavuş olarak görev yaparken, Kuzey Irak'ta mayına basmam sonucu ayaktan ampute oldum. Uzun süre protez kullandım. Tabi önceki protezler klasik protezler olduğu için bir yenisiyle değiştirmek istedim. Geçen yıl 9 Haziran'da Ankara firmasına elektronik karbon ayaklı bir protez yaptırdım. Yokuş aşağı yürürken biraz daha rahatlatan, yine aynı şekilde rampa çıkarken rahat bir protezdi. Sosyal Güvenlik Kurumu, 8 ay boyunca bunun ödemesini yapmadı. Sonra protezin 93 bin 621 lira olan bedelinin 54 bin lirasını ödedi. Kalan 40 bin liraya kadar tutarı Sosyal Güvenlik Kurumu ödemeyince firma, fatura üzerinden yani 93 bin 621 liralık fatura üzerinden bana icra talebinde bulundu ve Ankara 5'inci İcra Mahkemesi'nden bana icra kağıdı geldi. Yani buradan özellikle yetkililere söylemek istiyorum. Bunun bir an önce çözülmesini istiyorum. Ben 44 yaşındayım, ilk defa evime bir icra kağıdı geldi. Bundan dolayı ailevi problemlerim oldu, mağdur durumdayım. Bunun bir an önce çözüme kavuşturulması istiyorum."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.