Gelibolu Milli Parkı'nda Hırsızlara Karşı Güvenlik Önlemleri Arttı

ÇANAKKALE Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndan Anzak Koyu'ndaki tören alanının girişinde bulunan 'Anzac' harflerinin de aralarında bulunduğu para edecek metaller hırsızlar tarafından çalındı. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar...

01 Kasım 2014 Cumartesi 13:50
Gelibolu Milli Parkı'nda Hırsızlara Karşı Güvenlik Önlemleri Arttı






ÇANAKKALE Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndan Anzak Koyu'ndaki tören alanının girişinde bulunan 'Anzac' harflerinin de aralarında bulunduğu para edecek metaller hırsızlar tarafından çalındı. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürerken, jandarma, tarihi yarımadadaki devriye görevini gece ve gündüz daha da sıklaştırdı.
Hırsızlar, 57'nci Alay Şehitliği'nin karşısındaki standlardan çok sayıda hediyelik eşya, Conkbayırı Mevkisi'ndeki Yeni Zelanda Anıtı önünde bulunan pirinçten yapılmış Gelibolu Yarımadası haritası, Anzak Koyu'nda bulunan tören alanında yer alan bayrak direklerinin bulunduğu duvardaki 'Anzac' yazısının bronz harflerinin yanı sıra Kabatepe Ziyaretçi ve Dinlenme Merkezi'nin duvarındaki bir yazının pirinç harflerinden bazıları da çaldı.
Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, yaşananın basit, tasvip etmedikleri bir hırsızlık olayı olduğunu belirtip, "Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl dönemine hazırlandığımız bir dönemde meydana gelen bu olayla ilgili güvenlik güçlerimiz gerekli çalışmayı yapıyor. Soruşturma büyük bir titizlikle yürütülüyor. Benzer bir durumun tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerde alındı. Jandarma ekipleri, şehitliklerin bulunduğu bölgede gece ve gündüz kontrollerini sıklaştırdı" dedi.

FOTOĞRAF


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.