Genelkurmay: Vurulan hedef köy değil, teröristlerin barınma alanı

ANKARA, ()- GENELKURMAY Başkanlığı, Türk savaş uçakları tarafından Kuzey Irak'ta düzenlenen hava operasyonunun düzenlendiği bölgede sivil yeryeşim alanı bulunmadığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından bugün yapılan...

02 Ağustos 2015 Pazar 14:14
Genelkurmay: Vurulan hedef  köy değil, teröristlerin barınma alanı






ANKARA, ()- GENELKURMAY Başkanlığı, Türk savaş uçakları tarafından Kuzey Irak'ta düzenlenen hava operasyonunun düzenlendiği bölgede sivil yeryeşim alanı bulunmadığını bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında Irak kuzey kesiminde icra edilen hava harekatı sırasında bir köyün bombalandığı ve sivil kişilerden ölen ve yaralananla bulunduğuna dair iddialar olduğu hatırlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında şöyle dedi:
"Konu ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığımız bir açıklama yapmıştır. Irak Kuzeyindeki ve yurt içindeki Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere ait hedefler, çok titiz ve detaylı bir çalışma sonucunda, görüntülü verilere dayalı olarak teyit edilmiş şekilde, ehil personel tarafından belirlenmektedir. Basında yer alan iddia yeniden değerlendirilmiş, vurulan hedefin bir köy olmayıp Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin barınma alanı olduğu, bombanın tesir alanı içinde ve yakınında sivil yerleşim alanı bulunmadığı belirlenmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.