Gezi Hekimleri Kobani İçin Beyaz Önlükleriyle Yürüdü

Ozan URAL / İstanbul, () - GEZİ Olayları sırasında görev yapan hekimler, bu kez de Kobani için beyaz önlükleriyle yürüdü. Tünel girişinde toplanan hekimler, Kobanê'ye sağlık ve yaşam koridoru oluşturulsun, Kobanê halkı yaşam...

23 Ekim 2014 Perşembe 21:30
Gezi Hekimleri Kobani İçin Beyaz Önlükleriyle Yürüdü






Ozan URAL / İstanbul, () - GEZİ Olayları sırasında görev yapan hekimler, bu kez de Kobani için beyaz önlükleriyle yürüdü.

Tünel girişinde toplanan hekimler, Kobanê'ye sağlık ve yaşam koridoru oluşturulsun, Kobanê halkı yaşam bulsun yazılı pankart açtı, beyaz bezlerle koridor oluşturarak yürüdü.

Hekimler, yürüyüş boyunca Gezi'nin doktoru Kobanê'nin yanında, Koridor açılsın, Kobanê yaşasın ve Sağlıkçılar acil barış istiyor şeklinde slogan attı.

Yürüyüş, Galatasaray Meydanı'nda sona erdi. Burada İstanbul Sağlık Platformu adına bir basın açıklaması yapan Duygu Fidan, 2013 Haziran'ı boyunca Gezi Parkı'ndan Ankara'ya, Eskişehir'e, Adana'ya, Antakya'ya açtığımız sağlık koridorunu, şimdi de Kobanê başta olmak üzere Suriye ve Irak'ta mağdur edilen insanlar için açmaya hazırız dedi.

Gezi hekimleri olarak üzerlerine düşen sorumluluğu çekinmeden yerine getireceklerini belirten Fidan, Bir kez daha ilan ediyoruz Acil olarak bugün, hiçbir gecikmeye yol açmadan, IŞİD çetelerince kuşatılmış olan Kobanê'ye sağlık ve yaşam koridoru açılmasını istiyoruz diye konuştu.

Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.