Gökbel Mahallesi, 2B için ayaklandı

Süleyman İLTER/ ORTACA,(Muğla),() - MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde, kamuoyunda '2B' olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan köylüler eylem yaptı.  Gökbel Mahallesi meydanında toplanan köylüler,...

18 Nisan 2015 Cumartesi 21:11
Gökbel Mahallesi, 2B için ayaklandı






Süleyman İLTER/ ORTACA,(Muğla),() - MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde, kamuoyunda '2B' olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan köylüler eylem yaptı. 
Gökbel Mahallesi meydanında toplanan köylüler, '150 milyona satılık köy', 'Bir dönüm arazi, 20 tane inek', 'Yan yana iki tarla birinin dönümü 150 diğerinin 70 lira' yazılı dövizler taşıyıp, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi. Gökbel Muhtarı Mehmet Aslanpay, mahalle sakinlerinin 2B rayiç bedelleri nedeniyle mağdur edildiklerini söyledi.
Mahallede bulunan zeytinliklerin dağlık alan olduğunu ve içinden traktör bile gitmediğini anlatan Aslanpay, "38 dönüm yerim var. Dönümü 10 bin liradan olsa bile 380 bin lira yapıyor. Bugüne kadar yaptığımız eylemler ve taleplerimize bir cevap alamadık. Sadece Milli Emlak'tan bir memur gönderdiler. Mahallede dönümü 150 bin lira olan yer ile 5 bin lira olan yerlerin fotoğrafını çekmesini istemişler" dedi.

Aslanpay, köydeki pek çok kişinin bu yüksek rayiç bedellerini ödeme imkanı bulunmadığını da kaydetti. Mahalle halkının sahip oldukları hayvanları satarak birinci taksiti ödediğini, sonraki taksitler için çaresiz olduklarını belirten Aslanpay, yetkililerin bölgeye gelerek yöre halkıyla görüşmeleri gerektiğini de söyledi.
Köylülerden Ahmet Aslan da grup adına okuduğu bildiride, yüksek rayiç bedellerinin düşürülmemesi halinde 7 Haziran'daki genel seçimlerde sandığa gitmeyeceklerini söyledi. 
Eyleme destek veren MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da TBMM'de 2 B Yasası ile ilgili yaptığı itirazların bir nüshasını Gökbel Muhtarı Mehmet Aslanpay'a verip, "2 B Yasası çıktığından beri Mecliste yapılan bu haksızlıkların mücadelesini veriyoruz. 7 Haziran'da oyunuzu bize verirseniz iktidar olduğumuzda bu sorunu çözeceğimize söz veriyorum" dedi.
Milletvekili Erdoğan, kullandığı 2B arazilerinden vatandaşı çıkarıp buraları peşkeş çekeceğini de ileri sürdü. Eyleme CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan da destek verdi. Grup, daha sonra Boğaz Mahallesi'ne kadar yürüyüp, bir süre alkışlı protestoda bulunup, dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.