'gönüllü Gençler' 92 Yaşındaki Kadını Yeni Eve Yerleştirdi

Recep DEMİRCİ/ERZURUM, () - ERZİNCAN'da, 'Gönüllü Gençler' adı altında bir araya gelen gençler harabe bir evde yalnız yaşayan 92 yaşındaki Nazife Demir'e yeni bir ev hazırlayarak sürpriz yaptı. Maddi durumu iyi olmayan ailelere, öğrencilere...

01 Kasım 2014 Cumartesi 12:44
'gönüllü Gençler' 92 Yaşındaki Kadını Yeni Eve Yerleştirdi






Recep DEMİRCİ/ERZURUM, () - ERZİNCAN'da, 'Gönüllü Gençler' adı altında bir araya gelen gençler harabe bir evde yalnız yaşayan 92 yaşındaki Nazife Demir'e yeni bir ev hazırlayarak sürpriz yaptı.
Maddi durumu iyi olmayan ailelere, öğrencilere engellilere yardım eden ve 4 yıl önce 50 öğrencinin bir araya gelerek kurduğu 'Gönüllü Gençler' grubu, bu kez Nazife Demir'i sevdindirdi. Gençler, İnönü Mahallesi Mengüceli Caddesi'nde harabe ve tek odalı bir evde tek başına yaşayan 4 çocuk annesi Nazife Demir'e kiralık bir ev tuttu. Gönüllü Gençler, Akşemsettin Mahallesi'nde tek katlı 2 oda ve bir salonu bulunan evi boyayarak içini esnafın katkısıyla döşedi.
Bu hazırlıklardan habersiz olan Nazife Nine, dün virane evden alınarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2 yıl kirası ödenecek eve getirildi.

İki ayda bir 500 lira dul maaşı alan Nazife Nine'nin yeni ev sevincine Vali Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman da ortak oldu. Sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Nazife Nine, gençlere sarılarak teşekkür etti. Vali Süleyman Kahraman da gençleri tebrik ederek "Nazife Teyze gibi 10'a yakın ihtiyaç sahibi insanımız var. İnşallah onların evini de bu hale getireceğiz. Gönüllü gençlerimizin böyle bir hayırseverlik içinde gayret göstermeleri beni çok memnun etti. Umuyorum bu gençler tüm insanlığa örnek olur" diye konuştu.
Gönüllü Gençler grubundan Faruk Kocatürk, dini bayramlarda ziyaretine gittikleri Nazife Nine'nin zor koşullar altında yaşam mücadelesi vermesine tanık olduklarını söyledi. Kocatürk, "Nazife Nine^'nin evi çok harabeydi. Kirasını SYDV'nin ödediği evin onarımını yaptık. Esnaftan eşya topladık, evi yeni eşyalarla döşedik. Yeni evinde Nazife Nine'nin yüzündeki mutluluğu görmek bizi de mutlu etti" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.