Görme engeliler için kabartma Erdoğan portresi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, görme engellilerin de fikir sahibi olabilmesi için Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabartma portresini hazırladıklarını söyledi. Hotar, "Erdoğan'ın portresine...

03 Mart 2015 Salı 18:12
Görme engeliler için kabartma Erdoğan portresi






AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, görme engellilerin de fikir sahibi olabilmesi için Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabartma portresini hazırladıklarını söyledi. Hotar, "Erdoğan'ın portresine dokunan bir görme engelli, onun kime neye benzediğini anlayabilecek. Kaşı kalın mı, yüzü uzun mu, burnu, ağzı nasıl, anlayabilecek. Bu uygulamayı Başbakanımız için de yapacağız" dedi.
AK Parti'nin sosyal işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir'den milletvekili aday adayı olduktan sonra partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yaptı. Ankara'daki çalışma yoğunluğu nedeniyle İzmir'e aylardır gelemediğini belirten Hotar, "Cuma gününden sonra bir ay boyunca İzmir'e gelemeyeceğim. Milletvekili mülakatları başlıyor. Ben de komisyonda olacağım. 6 bin 200 aday adayı ile görüşeceğiz. İzmir'den gelen her ilçenin taleplerini karşılamaya çalıştım. İzmir'den gelenlerle İzmir hasretini giderdim" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, AK Parti'nin iktidara geldiği yıl, 10 yaşında olan birinin bu seçimde oy kullanacağını belirterek, şunları söyledi:
"AK Parti iktidarı ile büyümüş olanlar sürecin hep böyle olduğunu düşünebilirler. İzmir'de en çok yatırım eğitime yapıldı. Bu da gençlik adına çok önemli. Sağlık yatırımları yaptık. 12 yıl önce insanların yeşil kartı, SSK kartı, SSK kuyrukları vardı, her ilaç her eczaneden alınamazdı. Sağlık kurumlarını birleştiren ve farklı sağlık hizmetlerini ortadan kaldıran politika izledik. Bizi yoksullara odun kömür makarna dağıtıyorsunuz diye eleştiriyorlar. Biz sadece anayasadaki görevimizden dolayı bu sosyal yardımları yapmak zorundayız. İzmir'e çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi gibi ciddi katkılarımız ve yatırımlarımız oldu. Ulaşımda çok ciddi yatırımlar yaptık. Bu yollar hep böyle değildi, tek şeritliydi, hayati tehlike ile solama yapılırdı. Havayolu halkın yolu oldu. Havalimanı çok modern oldu. İzmir'den Ankara'ya karadan gider gelirdim. Sabah ya da akşam uçuş vardı. Şimdi çok miktarda uçuş var ve uygun ücretle uçabiliyorsunuz. İzmir'e uluslararası bir marka olacak kimlik kazandırmak gerekiyor. Limanların olması liman ve ticaret kenti olmasını hazır hale getiriyor. İZBAN'ı bitirdik. Metrodaki gecikmeler sorun oluşturuyor. Arsenikli su olayı yaşandı körfez kirliliği oluştu. Yerel yönetimlere ait görevlerin dışında barajlar yaptık.İzmir'in içme suyu ihtiyacını karşılayacak barajları biz yaptık."
ENGELLİLER İÇİN YAPILANLARI ANLATTI
AK Parti'nin sosyal işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hotar, 2005 yılında Engelliler Yasası'nı çıkardıklarını, görme engelliler için braille alfabesi ile haklarını anlatan kitap bastırdıklarını, 'Cennetin Rengi' filmini işaret diline çevirdiklerini belirterek, görme engellilerin de bir fikir sahibi olabilmesi için Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabartma portresini hazırladıklarını söyledi. Hotar, "Erdoğan'ın portresine dokunan bir görme engelli onun kime neye benzediğini anlayabilecek. Kaşı kalın mı, yüzü uzun mu, burnu, ağzı nasıl anlayabilecek. Bu uygulamayı Başbakanımız için de yapacağız. Diğer devlet büyükleri ve belli sanatçılar için bunlar yapılabilir. Bir görme engellinin dünyasında bunlar önemli. Onun engellini en aza indirecek şekilde bu tür çalışmalarla en aza indirmek zorundayız" dedi.
'SİYASET ÜSTÜ BİR SEÇİM'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, İzmir'in genel seçimlerde siyaset üstü düşünmesi gerektiğini belirterek “Türkiye'nin kazanımlarını devam ettirmek için önümüzdeki seçimlerde bu istikrarı korumak zorundayız. İzmir'de yerel seçimde hala adaya göre değil partiye göre oy verme eğilimi devam ediyor. İnşallah bu algıyı aşacağız. Orada bizim sorumluluğumuz var ama genel seçimlerde de ülkedeki istikrarın ekonomik başarının ve Türkiye'nin ilk 10 ülke arasında yürüyüşünün devam etmesi için parti farkı gözetmeksizin bir desteğin olması lazım" dedi.
ADAY ADAYLARI İÇİN ÜÇ KOMİSYON
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, milletvekili aday adayları için komisyonlar kurulup görüşmeler yapılacağını belirterek, "Tabi ki adaylarımız çok önemli. Birçok kriterimiz var. Teşkilatın görüşünü alıyoruz, kamuoyunun görüşünü alıyoruz. Sonra üç komisyon kurulacak. Alt komisyon, ara komisyon ve üst komisyon olacak. İzmir beklentilerine karşılık verecek olan İzmirli'nin istediği özelliklere sahip adaylarla İzmirli'nin karşısına çıkacağız. Anketler yapacağız. STK oda ve borsa başkanları, İzmir'in tanınmış saygı duyulan kişilerinin görüşleri alınacak. İzmirli'ye en layık adaylarla karşınıza çıkacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.