Görme Engelli Öğretmenin Spor Sevigisi Engel Tanımıyor

Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - TOKAT'ta görme engelli rehber öğretmen 38 yaşındaki Mustafa Kestevur, evine 2 kilometre uzaklıktaki spor merkezine kendi giderek spor yapıyor. Mustafa Kestevur, 8 yaşında geçirdiği menenjit sonrası iki gözünü...

23 Kasım 2014 Pazar 14:05
Görme Engelli Öğretmenin Spor Sevigisi Engel Tanımıyor






Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - TOKAT'ta görme engelli rehber öğretmen 38 yaşındaki Mustafa Kestevur, evine 2 kilometre uzaklıktaki spor merkezine kendi giderek spor yapıyor.
Mustafa Kestevur, 8 yaşında geçirdiği menenjit sonrası iki gözünü kaybetti. Hayata küsmeyen Kestevur, Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Tokat Rehberlik Araştırma Merkezi'ne 14 yıl önce rehber öğretmeni olarak atandı. Halen burada görevini sürdüren Mustafa Kestevur, hafta içerisinde araştırma merkezine başvuran kişelerle görüşerek onlara yardımcı olurken akşam saatlerinde ise kentte bulunan özel bir spor merkezine giderek spor yapıyor. Yazın yürüyerek, kışın ise minibüsle evine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki spor merkezine giden Kestevur, burada hocası Ersan Turan'ın yardımıyla ağırlık kaldırıp, fitness çalışması yapıyor.

İlkokul ve ortaokulu kabartma yazı ile tamamladığını, lise ve üniversiteyi ise kasetler yardımı ile bitirdiğini belirten Kestevur, engelli olmayı bahane olarak kabul etmediğini belirterek, "Görme engellilere imkan verildiği sürece her şeyi yapabilir. Ama bana 'Yapamazsın sen' deselerdi bunları yapamazdım. Ama insanın önce kendisi inanması lazım yapacağına" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.