Guınness Ödül Gecesi Karaman Olayı Nedeniyle Ertelendi

RİZE, () - RİZE’nin Ovit Dağı’nda dev kazanda 1295 kilo sütlaçla Yunanistan’ın elinden aldığı rekorla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Ekşioğlu Vakfı’nın, 8 Kasım tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği...

04 Kasım 2014 Salı 15:39
Guınness Ödül Gecesi Karaman Olayı Nedeniyle Ertelendi






RİZE, () - RİZE’nin Ovit Dağı’nda dev kazanda 1295 kilo sütlaçla Yunanistan’ın elinden aldığı rekorla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Ekşioğlu Vakfı’nın, 8 Kasım tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği Guinness Ödül Töreni, Karaman’ın Ermenek İlçesi'ndeki kömür ocağında 18 işçinin mahsur kalması nedeniyle 6 Aralık'a ertelendi.
Ekşioğlu Vakfı tarafından bu yıl 2-3 Ağustos tarihlerinde 17’incisi düzenlenen Uluslararası Ovit Yayla Şenliklerinde ilginç bir rekor denemesi gerçekleştirildi. Karadeniz yöresi tatlılarından olmasına rağmen dünyada Yunanistan’ın 303 kilo ile elinde bulundurduğu tek seferde en fazla sütlaç pişirme rekorunu geri alabilmek için dev kazanda 1295 kilo sütlaç pişirildi. Guinness Rekorlar Kitabı heyeti tarafından tescil edilen rekor Londra’da onaylandı, böylece sütlaç rekoru Türkiye’de Karadeniz Bölgesi’nin eline geçti. Rekorla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanan Ekşioğlu Vakfı, 8 Kasım tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Volkan Konak ve Funda Arar konserleri ile bir ödül töreni düzenleyeceğini duyurdu.
Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, Guinness Ödül gecesini 6 Aralık 2014 tarihine ertelediklerini belirterek, “Yunanistan’a ait sütlaç dünya rekorunu 4’e katlayarak ülkemize getirdik. Bu büyük başarıyı halkımızla birlikte kutlamak istiyorduk. Ancak Karaman’daki maden kazası nedeniyle halen göçük altında 18 vatandaşımız varken ödül töreni ve konser yapamayız. Hepimiz bir aileyiz ve acılar paylaştıkça azalır. Cumhurbaşkanımız 29 Ekim Cumhuriyet balosunu iptal etti. Biz de ödül törenimizi erteledik” dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.