Gümüşlük'te genç piyanistlerin resitali

Nilüfer DEMİR/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamındaki 'Gümüşlük Festival Akademesi'nde' dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay'ın eğitmenliğinde düzenlenen...

04 Ağustos 2015 Salı 11:58
Gümüşlük'te genç piyanistlerin resitali






Nilüfer DEMİR/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamındaki 'Gümüşlük Festival Akademesi'nde' dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay'ın eğitmenliğinde düzenlenen piyano masterclass'ına katılan 7 genç yetenek verdikleri konserin ardından sertifikalarını aldı.
DenizBank ana sponsorluğunda devam eden 12'nci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen Gümüşlük Festivali Akademisi (GFA) masterclass'larının son konseri, festival merkezinde düzenlendi. Gülsin Onay, Martin Roscoe, Anika Vavic ve Vyacheslav Gryaznov'un eğitmenliğinde 16 Temmuz - 04 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen piyano masterclassının son konserinde genç yetenekler; Chopin, Bach, Bartok, Scarlatti gibi bestecilerin eserlerini seslendirdi. Konser, masterclass'ın en küçük öğrencisi olan Zeynep Yargı'nın performansıyla başladı. Küçük piyanist J.S. Bach'ın "Prelude - Füg BWV 846 C majör" adlı eserini büyük bir başarıyla yorumladı. Ardından sahneye gelen Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Julia Tavit, Bela Bartok'un "Ostinato" adlı eserini seslendirdi. Alkışlarla sahneden ayrılan Tavit'in ardından piyanonun başına Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu Mahmut Önal geldi. Genç piyanist Domenico Scarlatti'den "Sonata L 23 - K 380 E majör" adlı eseri seslendirdi. Ardından sahneye çıkan Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisi Tuna Bilgin, Claude Debussy'nin, "Claire de Luna" adlı eseriyle izleyicilerin karşısına çıktı. Konser, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Elif Sinan'ın seslendirdiği eserle devam etti. Genç yetenek sahnede Rodion Shchedrin'in "Basso Ostinato" adlı eserini yorumladı. Daha sonra Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı öğrencisi Yener Gökbudak, F. Chopin'in "Ballade 4 Op. 52 F minör" adlı eserini seslendirdi. Genç yeteneklerin başarılı konseri Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi Ufuk Mete Şahin'in seslendirdiği eserle son buldu. Genç piyanist, Sergei Rachmaninoff'un "Etude - Tableaux Op. 38 No. 15E bemol Minör" adlı eserini yorumladı. Dördüncü dönem piyano masterclass'ına katılan 7 genç yeteneğe konserin sonunda sertifikalarını veren Gülsin Onay, "Çocuklarımız çok yetenekli, onlar için çok önemli bir deneyim oldu. Farklı ekollerden, çok önemli piyanistlerden kurslar aldılar, kazandıkları tecrübe ve bilgi çok değerli, çok güzel bir gelecek bekliyor onları, yolları açık olsun" dedi.
2006 Yılından beri sürdürülen yaz müzik okuluna Gümüşlük Festivali Akademisi'nde bugüne kadar yurt içinden ve yurt dışından 500 civarında genç yetenek katılıp, sertifika aldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.