Gürtuna’dan Validebağ’a Destek: Ağlamak Geldi İçimden, Rencide Oldum

     Ezgi ÇAPA- Ramazan EĞRİ/İSTANBUL, () ÜSKÜDAR’daki Validebağ Korusu’nun girişinde saat 05.00 sıralarında cami inşaatı çalışmalarına başlayan iş makinelerine çevre sakinleri, hukuki sürecin...

21 Ekim 2014 Salı 12:32
Gürtuna’dan Validebağ’a Destek: Ağlamak Geldi İçimden, Rencide Oldum






 

 

 Ezgi ÇAPA- Ramazan EĞRİ/İSTANBUL, () ÜSKÜDAR’daki Validebağ Korusu’nun girişinde saat 05.00 sıralarında cami inşaatı çalışmalarına başlayan iş makinelerine çevre sakinleri, hukuki sürecin devam ettiğini belirterek tepki gösterdi. 

GÜRTUNA: AĞLAMAK GELDİ İÇİMDEN

Burada nöbet tutmaya başlayan mahalle sakinlerine Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna’dan da destek geldi. Birkaç gün önce dozer ve inşaat ekiplerinin geldiği arazide olayları yatıştırmaya çalıştıklarını belirterek Gürtuna, “Uzlaşma yaklaşımı bu operasyonun gizlenmesi amacını taşıyormuş, dini değerleri olan bir insan olarak buna çok üzüldüm. Ağlamak geldi içimden, o kadar rencide oldum. İşin geldiği boyut üzüntü verici bir hale geldi” dedi.

Bugün saat 05:00 sularında ekiplerin olay yerine tekrar geldiklerini aktaran Gürtuna “Sabah erken saatlerde baskın tarzında bir olay cereyan etti. Yapılmak istenen cami hayırlı bir iş. Ama yapılma tarzı itibariyle insanları rahatsız eden bir tarzı var” diye konuştu.

Çerveredeki camilerde cemaatin çok az olduğuna dikkat çeken Gürtuna “Sitelerin diğer yanlarında camiler var. Camilerde insanlar yok. Bir saf, iki saf, bazen 2-3 kişi oluyor. Camiler dolar taşar da yeni camiye ihtiyaç olur yaparız. Öyle bir durum söz konusu değil. Keşke daha olumlu ve uyumlu şekilde çözülseydi. Önce bu insanların ikna edilip rızalarının alınması gerekirdi” dedi.

Gürtuna, cami yapılacak alanın çok küçük olduğunu da vurgulayarak hukuki sürecin halen devam ettiğini söyledi.

(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.