Hakkari'de kadınlar günü mitingi

Behçet DALMAZ / HAKKARİ, () - HAKKARİ'de, DBP bünyesindeki Özgür Kadın Kongresi (Kongreya Jinen Azad- KJA) öncülüğünde, 8 Mart Dünya Kadınlar günü mitigi düzenlendi. Çevre yolundaki Devlet Hastanesi kavşağında bir araya gelen, aralarında...

08 Mart 2015 Pazar 17:03
Hakkari'de kadınlar günü mitingi






Behçet DALMAZ / HAKKARİ, () - HAKKARİ'de, DBP bünyesindeki Özgür Kadın Kongresi (Kongreya Jinen Azad- KJA) öncülüğünde, 8 Mart Dünya Kadınlar günü mitigi düzenlendi.
Çevre yolundaki Devlet Hastanesi kavşağında bir araya gelen, aralarında HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu'nun da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi ellerindeki dövizlerle DBP il binası önüne kadar yürüdü. Mitingte ilk olarak Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu konuşmaı yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Hakkarili kadınların direnişin kadını olduğunu söyledi.
Kürt kadınlarının devrimsel bir mücadele içine girdiğini belirten Milletvekili Tuğluk şunları söyledi:

"Artık mücadelemiz Kürdistan sınırlarını aştı. Mücadelemiz, dünya kadın mücadelesinin bir öznesi olmayı başardı. Bütün bu günlere gelmemize yol açan, direnişiyle, kahramanlıklarıyla, fedakarlıklarıyla bizleri bugünlere getirenleri saygıyla anıyoruz. Kobani'de kadınlar destansı bir mücadele yarattılar. Kadının ruhunu yok etmeye çalışan IŞİD barbarlığına karşı, zorbalığa karşı Kobani'de kadın yoldaşlarımız cephenin en ön saflarında kahramanca direnip şehit düştüler. Özgürlük mücadelesinde, savaşta ve barışta kadın yoksa, orada bir başarı sağlanamaz. Kadına karşı şiddet son buluncaya kadar, bu mücadelemiz her gün 8 Martlar gibi devam edecek."
FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.