HAKKARİ'DE TECAVÜZ DAVASI

HAKKARİ'de 15 yaşındaki S.K.'ya tecavüz ettiği ve hamile bıraktığı gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuklu 37 yaşındaki Hazım İ., hakim karşısına çıktı. Hakkari'de 6 ay önce köylerinin yakınında koyunlarını otlatırken aynı...

22 Aralık 2014 Pazartesi 19:56
HAKKARİ'DE TECAVÜZ DAVASI






HAKKARİ'DE TECAVÜZ DAVASI

HAKKARİ'de 15 yaşındaki S.K.'ya tecavüz ettiği ve hamile bıraktığı gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuklu 37 yaşındaki Hazım İ., hakim karşısına çıktı.

Hakkari'de 6 ay önce köylerinin yakınında koyunlarını otlatırken aynı köyde oturan evli ve 1 çocuk babası Hazım İncin tarafından tecavüze uğrayan 15 yaşındaki S.K. rahatsızlanınca hastaneye götürüldü. Hastanede yapılan kontrollerde S.K.'nın hamile olduğu ortaya çıkınca, alınan ifadesinde kendisine Hazım İ.'nin tecavüz ettiğini söyledi. Bunun üzerine aile savcılığa suç duyurusunda bulunurken, S.K.'nın çocuğu da aldırıldı. 4 ay önce Hazım İ., tutuklanarak cezaevine konulurken, hakkında Hakkari 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı.

Tecavüz sanığı Hazım İ., bugün hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Hazım İ. ile mağdur olan S.K. ve avukatı katılırken, HDP, DBP ve STK'ların kadın temsilcileri da duruşmayı izledi. Yaklaşık 3 saat süren duruşma sonrası mahkeme heyeti sanık Hazım İ.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı da erteledi.

KADINLAR AÇIKLAMA YAPTI

Duruşma sonrası adliye önünde kadınlar tarafından olayı kınayan basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını, Binevş Kadın Merkezi görevlisi Sosyolog Özgül Doğan okudu. Kadın bedeninin sermaye edildiği ve kadın bedeni üzerinde planların yapıldığını belirten Doğan, "Kadına yönelik taciz, tecavüz, şiddet, katliamlar ve çocuk istismarı ülkenin her yerinde devam etmektedir. Geliştirilen ve kabul edilen yasal düzenlemeler de bu olaylar karşısında caydırıcı olmamakta, bunun yanı sıra suç oranı gittikçe artmaktadır. Neredeyse fuhuş, tecavüz, taciz şiddet ve çocuk istismarı normal görülmekte. Bu tür olaylar gibi Hazım İncin tarafından tecavüz edilip mağdur edilen 15 yaşındaki genç kızın davasını savunduğumuzu ve bu davanın takipçisi olduğumuzu belirtiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Anahtar Kelimeler:
HAKKARİDE TECAVÜZ DAVASI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.