Hakkari'deki Kar Yağışı Ardından Hasar Tespit Çalişmalarina Başlandı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de geçen hafta etkili olan kar yağışı nedeniyle  bağ ve bahçeleri zarar gören çiftçilerin zararlarının tespit edilmesi için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışma...

25 Ekim 2014 Cumartesi 16:10
Hakkari'deki Kar Yağışı Ardından Hasar Tespit Çalişmalarina Başlandı






Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de geçen hafta etkili olan kar yağışı nedeniyle  bağ ve bahçeleri zarar gören çiftçilerin zararlarının tespit edilmesi için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışma başlatıldı. İl Müdürü Mehmet Yıldırım, zararların tespitinden sonra konuyu raporla bakanlığa bildireceklerini söyledi.
Hakkari ve çevresinde 20 Ekim’de başlayan kar yağışı en büyük zararı henüz yapraklarını dökmeyen meyve ağaçlarına verdi. Bunun üzerine meyve bahçeleri zarar gören çiftçilerin zararlarının tespiti için Hakkari ve Yüksekova Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlükleri bünyesinde kurulan hasar tespit komisyonu çalışmalara başladı. Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Hakkari'deki yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde tarımsal alanlarda büyük zararların meydana geldiğini söyledi. Zararların tespiti için kurulan ekiplerin hasar tespit çalışmalarına devam ettiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Vatandaşların verdiği dilekçelere istinaden muhtarların bilgisi doğrultusunda zarar gören vatandaşlarımızın tarım alanları yerinde tespit edilip rapor haline getireceğiz. Rapor haline getirdikten sonra sayın Valimizle birlikte raporu değerlendirip bakanlığa bilgi vereceğiz. Bakanlıkta raporun cevabı geldikten sonra vatandaşlarımıza gerekli bilgiyi vereceğiz. Meyve bahçeleri zarar gören çok sayıda vatandaşımız kurumumuza müracaat etmiştir. Zararları tarım sigortası kapsamında olması halinde çiftçilerimizin zararları karşılanacaktır. Tarım sigortası olmayan çiftçilerimizin zararları ise yasa gereği karşılanmayacaktır. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.