Hakkari'den Kobani'ye bir TIR dolusu yardım

HAKKARİ'de, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü öncülüğünde başlatılan, Belediye ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği kampanyada toplanan bir TIR dolusu gıda ve giyim yardımları, Suriye'nin...

07 Temmuz 2015 Salı 16:02
Hakkari'den Kobani'ye bir TIR dolusu yardım






HAKKARİ'de, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü öncülüğünde başlatılan, Belediye ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği kampanyada toplanan bir TIR dolusu gıda ve giyim yardımları, Suriye'nin Kobani kentine gönderildi.
Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile HDP, DBP yöneticierinin katıldığı yardım TIR'ının önünde basın açıklaması yapan DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, Kobani için başlatılan bir TIR dolusu yardımın bugün itibariyle gönderildiğini söyledi. Çiftçi, bundan sonra yardımların devam edeceğini, tüm Hakkari halkının Kobani halkına yardım etmesi gerektiğini belirten Çiftçi şöyle konuştu:
"Bilindiği üzere DAİŞ çetelerinin Rojava'ya, Şengal'e ve Rojava'daki Kürt kentlerine saldırıları hem ekonomik anlamda, hem sosyal hem de kültürel anlamda Rojavaya büyük zarar vermiştir. Tabi oradaki insanları göç ettirmiştir. Biz Hakkari halkı olarak daha önce de Rojava ve Şengal'deki halkımıza ihtiyaçlarını karşılama noktasında kampanyalar düzenlemiştik. Bugün de bir TIR dolusu malzemeyi Hakkari halkımızın ve esnafımızın vermiş oldukları fitre ve zekatların sonucu toplanmış bulunmaktadır. Biz Hakkari genelinde bir il koordinasyonu kurduk. Bundan sonra bir yıl boyunca bu komisyonumuz özellikle Rojava'nın ve özelde de Kobani'nin inşası için inşaat malzemelerinden tutun temizlik malzemelerine kadar temel ihtiyaç gıdalarına kadar her türlü yardımı toplayacaklar.Bu yardımlar artık bir süreklilik kazanacak ve sürekli Rojava'ya iletilecektir."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.