Halaçoğlu: Pkk'nın Yaptığı Katliamların Müsebbibi Hükümettir

KAYSERİ, () - MHP  Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, tezkere ile ilgili olarak partisine yönelik eleştirilere, "Teröristlerle görüşme ‘şerefsizliğini’ gösterenlere oy veren ve burada tezkereye 'evet' dememizi eleştirenler,...

30 Ekim 2014 Perşembe 13:27
Halaçoğlu: Pkk'nın Yaptığı Katliamların Müsebbibi Hükümettir






KAYSERİ, () - MHP  Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, tezkere ile ilgili olarak partisine yönelik eleştirilere, "Teröristlerle görüşme ‘şerefsizliğini’ gösterenlere oy veren ve burada tezkereye 'evet' dememizi eleştirenler, çok geçmeden bunun anlamını da öğrenecektir. PKK'nın yaptığı katliamların müsebbibi olarak bizleri görenler, asıl suçluyu görmüyorlar. Asıl suçlu oy verdiğiniz bu hükümettir" dedi. 
Sosyal paylaşım sistesi Facebook'ta kendine ait hesap üzerinden düşüncelerini paylaşan Yusuf Halaçoğlu, şöyle dedi:
"Anayasa'nın 92'nci maddesi; ‘Milletlerarası hukukun meşru saydığı hallerde savaş hali ilanına ve Türkiye'nin taraf olduğu milletler arası antlaşmaların veya milletler arası nezaket kurallarının gerektirdiği haller dışında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesine veya yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasına izin verme yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nindir’. Tezkere bu madde gereğince Meclis'ten geçti. Burada yabancı silahlı kuvvetlerden kasıt bir devlete ait olandır. Silahlı güçler değil. Ayrıca Türkiye'den başka ülkeye geçmesi değil, bulunması söz konusudur. Dolayısıyla hükümetin peşmergeleri geçirmesi tezkere gereğince değildir ve doğrudan Anayasa ihlalidir. Bunun da er geç hesabını vermek zorunda kalacaklardır. Kafası çalışanlara ve anlamak isteyenlere duyurulur” dedi. “Başkalarını aptal sananlar, asıl aptalın ta kendileridir. Kendi düşündüklerini başkalarının düşünemeyeceğini sanan, herkesi satılmış zannedenler, kendi küçük beyinlerinin esiri olmuş kimselerdir. Neyin ne için yapıldığını bilmeden herkese akıl verenler, bugüne kadar söylediklerimiz ve yaptıklarımızın hemen hepsinin gerçekleştiğini görmüyorlarsa, bu durum onların sorunudur. Teröristlerle görüşme ‘şerefsizliğini’ gösterenlere oy veren ve burada tezkereye evet dememizi eleştirenler, çok geçmeden bunun anlamını da öğrenecektir. Bugüne kadar itiraz ettikleri konularda nasıl yanılmışlarsa, bu konuda da yanıldıklarını görecektir. Ülkenin başına bir şey gelecekse, bu içimizdeki beyinsizler yüzünden olacaktır."
'AK SARAY VE UÇAN SARAY' YAPTIRANLARI GÖRMEZDEN GELİYORLAR
Tezkerenin içeriğini bilmeden çoğu kimsenin yorum yaptığını ifade eden Halaçoğlu, "Bu geçiş ABD başkanının şimdiki cumhurbaşkanına direktifidir. Bundan dolayı bizi suçlayanlar yarın bu geçişin bedelini kimin ödediğini de göreceklerdir. Anayasal suç işlenmiştir. Kendilerine ‘Ak saray ve Uçan saray’ yaptıranları görmezden gelip, asıl suç işleyenler yerine bizi suçlama gafletinde bulunanlar, analar ağlamasın deyip, asıl milletin anasını ağlatanları görmezden geliyorlar" dedi.
Yusuf Halaçoğlu, "Hakkari'de şehit edilenler başta olmak üzere, bundan sonra meydana gelecek her ölümün müsebbibi de hükümete destek verip, ikazları dinlemeyenler olacaktır. Hakkari’de şehit edilenler tezkereden dolayı mı şehit edildi?" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.