Hamas ve Fetih uzlaşı anlaşmasını imzaladı

Hamas ve Fetih Hareketi heyetleri, Mısır'da devam eden müzakereler kapsamında, Filistin’deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzaladı.

12 Ekim 2017 Perşembe 16:36
Hamas ve Fetih uzlaşı anlaşmasını imzaladı






KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kahire’de iki gün boyunca Filistin’de birliğin sağlanması ve başkenti Kudüs olan 1967 sınırlarında bir Filistin devletinin kurulması hedefine yönelik görüşmeler sonucunda, Hamas ve Fetih Hareketi’nin anlaştığı belirtildi.

Tarafların, Mısır İstihbarat Başkanı Halid Fevzi'nin katılımıyla uzlaşı anlaşmasını imzaladığı ifade edildi.

Uzlaşı Hükümeti 1 Aralık'a kadar kurulacak

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Hamas ve Fetih heyetleri, Filistin Uzlaşı Hükümeti’nin en geç 1 Aralık 2017 tarihine kadar Gazze’deki tüm görevlerini, Batı Şeria’da olduğu gibi yerine getirmesi konusunda anlaşmaya vardı. Mısır Arap Cumhuriyeti, Filistin’deki bölünmüşlüğü sonlandırma konusundaki hassasiyeti çerçevesinde, 4 Mayıs 2011 tarihli Kahire Anlaşması'nı imzalayan tarafları, 21 Kasım 2017'de Kahire’de tekrar toplantıya davet etti."

Hamas ve Fetih’in uzlaşı görüşmelerinde gösterdikleri olumlu tavırdan dolayı takdir edildiği açıklamada, Mahmud Abbas’a da Filistin’deki bölünmüşlüğün bitirilmesi konusunda göstermiş olduğu gerçek iradeden dolayı teşekkür edildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, bu sabah yaptığı açıklamada, Hamas ile Fetih'in Mısır'ın başkenti Kahire'deki görüşmelerde uzlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Muhabir: Aydoğan Kalabalık

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.