Harran'da Özgecan Aslan anısına hatıra ormanı

Ömer PINAR/HARRAN (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Harran İlçesi'nde, kadınlara yönelik kurulacak 'Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü' öncesinde düzenlenen festivalde Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen Özgecan Aslan anısına hatıra...

07 Mart 2015 Cumartesi 15:50
Harran'da Özgecan Aslan anısına hatıra ormanı






Ömer PINAR/HARRAN (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Harran İlçesi'nde, kadınlara yönelik kurulacak 'Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü' öncesinde düzenlenen festivalde Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen Özgecan Aslan anısına hatıra ormanı oluşturuldu.
Ekolojik Kadın Köyü Derneği tarafından Harran'da, Ak Partili Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz tarafından bağışlanan 10 bin metrekare arazi üzerine kurulacak 'Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü' projesinin tanıtımı için düzenlenen festival devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcılar tarafından festivalde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle oluşturulan ormana Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adı verildi. Develerle araziye taşınan fidanlar, katılımcılar tarafından dikilerek cansuyu verildi.

Törende konuşan Çepeçevre Dernek Başkanı Osman Akkuş, "Özgecan kızımızın anısına dünyada şiddet gören tüm kadınların anısına oluşturulan hatıra ormanına bir tek fidan ve o fidana su vermek adına herkes buradadır" dedi.
Konuşmaların ardından Avusturalya Milletvekili Şirvan Ekinci ve Danimarka Milletvekili Hüseyin Araç’a katkılarından dolayı plaket verildi. Festival çeşitli konser, kermes ve resim sergileriyle yarın da devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.