Haşim Kılıç'a Şikayet Mektubu

TÜRKİYE Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, 6 bin 528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan bazı değişiklikleri eleştirip, konunun taşındığı Anayasa Mahkemesi Başkanı...

26 Kasım 2014 Çarşamba 14:45
Haşim Kılıç'a Şikayet Mektubu






TÜRKİYE Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, 6 bin 528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan bazı değişiklikleri eleştirip, konunun taşındığı Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a mektup gönderdi.
Haşim Kılıç'a gönderdiği mektup ardından Bayramyeri PTT Binası önünde basın açıklaması yapan TES Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, 6 bin 528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan bazı değişikliklerle 4 yılını dolduran okul yöneticilerinin görevine son verildiğini, hukuk devleti ilkesi ve hakkaniyetle bağdaşmayan bu kanun ile Milli Eğitim Bakanlığı'nda adeta darbe yapıldığını söyledi. Demirtaş, şöyle dedi:
"Bizler her zaman yaptığımız gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hukuk devleti olduğu inancıyla hukuka başvurduk ve Anayasa Mahkemesi'ne taşınmış bu ucube kanunla ilgili verilecek kararı bekledik. Ancak bugüne kadar Anayasa Mahkemesi bir karar vermemiş ve şu an itibariyle de konuyu gündeme almamıştır. Eğitim camiasında infiale sebebiyet veren ve kamuoyunda ucube kanun olarak adlandırılan kanun hakkında verilecek kararı binlerce eğitim kurumu yöneticisi sabırsızlıkla beklemektedir. Fakat kararın bu denli gecikmiş olması kabul edilir bir durum değildir. Karar için neyin beklenildiği anlaşılamamıştır. Adalet ve vicdan anlayışı ile bağdaşmayan bu kanuna Anayasa Mahkemesi 'dur' demekte daha da gecikirse telafisi güç ve imkansız zararlar daha da büyüyecektir. Eğitim camiasında huzuru ve dolayısıyla öğrencilerimizin başarısını da olumsuz etkileyen bu kanun her geçen gün daha büyük tahribatlara yol açmaktadır."
Bağımsız yargının en yüksek organı olan Anayasa Mahkemesi'nin hukukun üstünlüğünden yana taraf olacağı konusunda hiç şüphelerinin olmadığını belirten Demirtaş, "Geç gelen adaletin adalet getirmeyeceğini de herkes bilmektedir. İşte hukuk tanımaz, hak gaspçılarına, emek hırsızlarına dersini vermek üzere Anayasa Mahkemesi'nin bir an evvel karar vermesini bekliyoruz. Bizzat Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç'a yazdığımız mektubun dikkate alınacağına inanıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.