Hastane çalışanlarından 'mobbing' tepkisi

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, () - MANİSA Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde çalışan KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi Sendikası (SES) Şubesi üyeleri, hastane yöneticileri tarafından kendilerine mobbing uygulandığını...

01 Nisan 2015 Çarşamba 18:00
Hastane çalışanlarından 'mobbing' tepkisi






Ersan ERDOĞAN/MANİSA, () - MANİSA Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde çalışan KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi Sendikası (SES) Şubesi üyeleri, hastane yöneticileri tarafından kendilerine mobbing uygulandığını iddia ederek eylem yaptı.
Sağlık çalışanlarının Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi önünde düzenlediği eyleme, Manisa Tabip Odası üyeleri de destek verdi. SES Manisa Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklamayı Şube Eş Başkanı Bedriye Üneri yaptı. Üneri, "Mevcut siyasi iradenin 2003 yılında iktidara gelişi ile birlikte, Dünya Bankası programı olan Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın yasal zemini oluşturulmaya başladı. Aradan geçen 10 yıla yakın sürede sağlıkta dönüşüm adına önemli ilerlemeler de kaydedildi. Sağlık büyük ölçüde özelleştirildi, sosyal hizmeti tasfiye çalışmaları başlatıldı, sosyal güvenlik, hak olması bir yana, emekliliğe ulaşma hayali haline getirildi. Başta sağlık ve sosyal hizmet alanı olmak üzere, kamu alanında güvencesiz-taşeron çalıştırma genel kural haline geldi. Kurallaşmanın ve kadrolaşmanın hüküm sürdüğü hastanelerde üyelerimize yapılan baskılar her geçen gün artmakta. Biz bu baskı ve mobbinglere karşı hiçbir zaman boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak başından beri, halkın sağlık hakkını ortadan kaldıran, sağlığı özelleştirerek 'paran kadar sağlık' dönemini başlatan, çalışanların iş güvencesini yok eden, taşeron çalıştırmayı kural haline getiren bu programa karşı mücadelemiz devam ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından slogan atan grup olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.