Hataylı çoban, Mehmetçik için sınıra dev bayrak yaptı

Hatay'da Mehmetçik'e destek olmak isteyen bir çoban, Afrin sınırındaki bir tepeye dizdiği taşları boyayarak 150 metrekarelik Türk bayrağı resmetti.

11 Şubat 2018 Pazar 16:14
Hataylı çoban, Mehmetçik için sınıra dev bayrak yaptı






Hataylı çoban, Mehmetçik için sınıra dev bayrak yaptı

HATAY (AA) - Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak isteyen çoban Bekir Şanverdi, Afrin sınırındaki bir tepeye dizdiği taşları boyayarak 150 metrekarelik Türk bayrağı resmetti.

Reyhanlı'ya bağlı sınır mahallesi Davutpaşa'da tarımla uğraşan ve çobanlık yapan Şanverdi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadeleye sessiz kalamadı.

Harekatın başından itibaren evini ve sokağı Türk bayraklarıyla donatan Şanverdi, bunların yetmediğini düşünerek, bölgeye hakim olan bir tepeye Türk bayrağı yapmak için kollarını sıvadı.

Şanverdi, Reyhanlı Belediyesinden aldığı parke taşlarını insan gücüyle zirveye çıkartarak 150 metrekarelik alana döşedi. Boyalarla taşların üzerine Türk bayrağı resmetmeye çalışan Şanverdi, 15 günlük çalışmanın ardından bayrağı tamamladı.

Yaşları 8-10 arası değişen çocukları ve yeğeniyle çalışan Şanverdi, tüm çevre köylerden görülen bayrağın üzerine şimdi de "Önce vatan" yazmak istiyor.

Şanverdi, AA muhabirine, harekatın başladığı ilk günden bu yana askere her gün dua ettiğini söyledi.

Mehmetçik'e bir şekilde destek olmak istediğini anlatan Şanverdi, şunları kaydetti:

"Türk bayrağımız her yerde dalgalansın ve Mehmetçiğimize moral olsun istedim.Burası askerimizin geçiş güzergahı. Bu tepe de bölgenin en yüksek noktası. Çocuklarım ve yeğenimle 15 gün çalışarak tüm çevreden görülen bayrak resmettik. Tamamı insan gücüyle, kazma kürekle yapıldı. Harekat başladıktan sonra askere gitmek istedim almadılar. Ben de bu şekilde askerimizin yanında yer almak istedim."

Şanverdi, bayrağın uzun yıllar bozulmadan kalması ve onu çocuklarına emanet etmek için elinden geleni yapacağını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Erdal Türkoğlu

Son Güncelleme: 11.02.2018 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.