Havada kuş paniği; THY uçağı tehlike atlattı

İstanbul-Brüksel seferini yapan Türk Hava Yolları'naait yolcu uçağı kalkıştan bir süre sonra kuş sürüsüne girdi. Geri dönen uçak bakıma alınırken, yolcular için başka bir uçak tahsis edildi.

01 Ekim 2017 Pazar 12:50
Havada kuş paniği; THY uçağı tehlike atlattı






Havada kuş paniği; THY uçağı tehlike atlattı

İstanbul'dan Belçika'ya giden Türk Hava Yolları'na ait uçak, gökyüzünde tehlike atlattı. Kuş sürüsüne dala yolcu uçağının motorunda arıza meydana gelince, uçak geri döndü. Yolcular başka bir uçakla seferlerini sürdürdü.

İstanbul-Brüksel seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağı kalkıştan bir süre sonra kuş sürüsüne girdi. Geri dönen uçak havalimanına sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirirken, yolcular terminale alındı. Olay sonrası uçağın motor pallerinde hasar meydana geldi


Türk Hava Yolları'nın ( THY) TK-1937 sefer sayılı TC-JRO kuyruk tescilli Airbus A321 tipi uçağı 143 yolcusuyla Brüksel seferini yapmak üzere saat 08.00 sıralarında Atatürk Havalimanı´ndan havalandı.

DHA'nın haberine göre; Uçak kalkışından kısa bir süre sonra kuş sürüsüne girdi. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'yle irtibata geçerek geri dönmek için izin istedi. Uçak havalimanına sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirirken, yolcular terminale alındı. THY uçağında yapılan teknik kontrollerde motorun pallerinde hasar meydana geldiği tespit edildi. Uçak seferden çekilirken, yolcular tahsis edilen başka bir uçakla yaklaşık 2 saatlik bir rötarın ardından saat 10.20´de Brüksel´e gönderildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.