Hayatsu bebek 45 gün sonra anne kucağında

TOKAT'ta 29 haftalık olarak 800 gram ağırlığında doğan 'Hayatsu' adlı kız bebek, 45 gün kontrol altında tutulduğu hastaneden taburcu edildi. Anne Gülcan Elik, çocuğunu ilk kez kucağına almanın mutluluğunu yaşadı. Tokat'ta 4 yıl...

06 Mart 2015 Cuma 10:12
Hayatsu bebek 45 gün sonra anne kucağında






TOKAT'ta 29 haftalık olarak 800 gram ağırlığında doğan 'Hayatsu' adlı kız bebek, 45 gün kontrol altında tutulduğu hastaneden taburcu edildi. Anne Gülcan Elik, çocuğunu ilk kez kucağına almanın mutluluğunu yaşadı.
Tokat'ta 4 yıl önce kamu kurumunda memur olarak çalışan Serkan Elik ile evlenen Gülcay Elik geçen yıl ilk bebeğine hamile kaldı. Hamileliğin 29'uncu haftasına girerken Gülcay Elik sancı sorunu yaşamaya başladı. Bunun üzerine 45 gün önce Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde kontrolden geçirilen genç kadının bebeğinin alınması kararlaştırıldı.
Genç kadın hastanede 19 Ocak'ta yapılan sezaryenle 800 gram ağırlığında kız bebeği dünyaya getirdi. Dünyaya erken gelen ve ailesinin 'Hayatsu' adını verdiği bebek, üniversitede yeni doğan bakım ünitesinde kuvöze konularak tedaviye alındı. Burada hastanenin çocuk sağlığı ve hastalıkları yeni doğan uzmanı Dr. Şahin Takçı ve sağlık çalışanları tarafından bakımı yapılan Hayatsu bebek kritik 4 haftada hızla kilo alarak, 1 kilo 300 gram ağırlığını aşıp hayata tutundu. Ardından 1 kilo 700 gram ağırlığına ulaşınca taburcu edilmesine karar verdi.
"45 GÜNDÜR BU ANI BEKLİYORUM"
45 günlük bekleyişin ardından kızının taburcu edilmesinden dolayı büyük mutluluk yaşayan anne Gülcay Elik, sabah saatlerinde hastaneye kızına aldığı kıyafetler ile geldi. Ardından kızının elbiselerini giydiren anne Elik, doktor Şahin Takçı ve sağlık çalışanlarına teşekkür ederek kızını teslim aldı. Bir süre bebeğini kucağında seven anne Elik, "Doktorlarımız yüzde 56'nın altında bir yaşam şansı verdi. Ama şimdi korku dolu günler geride kaldı. Kızım1 kilo 700 gram oldu. Şu anda daha iyi. Bugün sağlıklı bir şekilde bebeğimizi kucağımıza alıyoruz, evimize gidiyoruz. İlk defa kucağıma alıyorum, çok güzel bir duygu. 45 gündür bu anı bekliyorduk" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.