Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ulubay : Hayvanı Öldüren Yarın Da İnsani Öldürür

SAMSUN'da Karadeniz Bölgesi İnsan, Hayvan ve Doğa Kaynakları Koruma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay, iki gün önce arka ayakları iple bağlanan sokak köpeğinin bıçaklanarak öldürülmesine tepki gösterdi. Ulubay, polisin hayvanları da...

01 Kasım 2014 Cumartesi 13:40
Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ulubay : Hayvanı Öldüren Yarın Da İnsani Öldürür






SAMSUN'da Karadeniz Bölgesi İnsan, Hayvan ve Doğa Kaynakları Koruma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay, iki gün önce arka ayakları iple bağlanan sokak köpeğinin bıçaklanarak öldürülmesine tepki gösterdi. Ulubay, polisin hayvanları da korumasını istediğini belirterek, "Bugün hayvana işkence edip öldüren, yarın da bir insana aynısını yapar" dedi.
Samsun'un İlkadım İlçesi Çatkaya Mahallesi'nde iki gün önce bir sokak köpeğinin arka ayaklarını iple birbirine bağlayıp işkence yaptıktan sonra bıçaklayarak öldüren kimliği belirsiz kişiler halen bulunamadı. Bu konudaki haberin basında yeralmasının ardından bugün bir basın açıklaması yapan Karadeniz Bölgesi İnsan, Hayvan ve Doğa Kaynakları koruma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay, olaya sert tepki gösterdi.
Türkiye'de hayvan polisi oluşturulması gerektiğini ileri süren Ulubay, "Biz emniyet teşkilatı ile birlikte çalışıp, hayvanlara zarar veen insanları tespit edip onların rehabilitasyonunu sağlamak, ceza almalarını sağlamak için çalışma başlatmalıyız" dedi.
Avrupa'da hayvanlara zarar veren kişilerin hapis cezasına çarptırıldığının altını çizen Ulubay, "Bizler hayvanlarla ilgili suç unsuru taşıyan olaylarda kanuni işlem başlattığımızda tam tersine bizler ceza alıyoruz. Bu son olayda arka ayakları iple birbirine bağlandıktan sonra işkence edip bıçaklayarak öldüren kişinin bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Hayvanlara işkence yapılması sıradan bir hal haline geldi. Bugün savunmasız bir hayvana işkence edip öldüren, yarın da bir insana aynısını yapar" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.