Her Gün 90 Kedi Besliyor

Mustafa KOZAK/ ANTALYA, () - ANTALYA'da emekli ayakkabı ustası 55 yaşındaki Ekrem Güç, her gün kentin 3 noktasında 90 sokak kedisini besliyor. Emekli maaşını kediler için harcayan Ekrem Güç, "İnsanlar dansöze para yapıştırmayı seviyor...

03 Kasım 2014 Pazartesi 10:15
Her Gün 90 Kedi Besliyor






Mustafa KOZAK/ ANTALYA, () - ANTALYA'da emekli ayakkabı ustası 55 yaşındaki Ekrem Güç, her gün kentin 3 noktasında 90 sokak kedisini besliyor. Emekli maaşını kediler için harcayan Ekrem Güç, "İnsanlar dansöze para yapıştırmayı seviyor ama hayvanlara beş kuruş harcamaktan kaçınıyor" dedi.
Antalya'nın en işlek yerlerinden tarihi Üçkapılar, Kazım Özalp Caddesi ve Yivli Minare Külliyesi'nin arkasındaki sokak kedileri, her gün öğle saatlerinde Ekrem Güç'ün yolunu gözlüyor. Ekrem Güç yılın 365 günü aralıksız kedileri besliyor. 10 yıldır günde 90 kediyi beslediğini söyleyen Ekrem Güç, "Her gün 12.00 ile 13.00 saatleri arasında kedileri besliyorum. Bütçem günde 1 öğün beslemeye yetiyor. Günde 15 TL harcıyorum. Onlara bu parayla kasaplardan kemikli et alıyorum. Bazen ciğer, bazen de tavuk alıyorum" diye konuştu.
'TOPLANIP YOLUMU GÖZLÜYORLAR'
Kedilerin çoğunun Yivli Minare Külliyesi çevresinde barındığını belirten Ekrem Güç şunları anlattı:

"Geleceğim saatlerde toplanıp yolumu gözlüyorlar. 10 yıl kesintisiz gelip onları doyurduğum için bana alıştılar. Benden başka bu kedilere bakan yok. İnsanlık ölmüş. Adam dansöze 100 lira yapıştırır, bu kediler için 10 lirasını harcamaz. Böyle bir dünyada yaşıyoruz."
Kedileri beslerken zaman zaman yanına gelen hayvan severlerin kediler için 5 lira 10 lira gibi yardımlarda bulunduğunu da anlatan Güç, "Ben evli değilim, çocuğum da yok. Bu kediler benim çocuklarım gibi. Ben Antalya'nın yerlisiyim. Hayatım Kalekapısı'nda geçti" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.