Hereke'de çöp depolama alanı protestosu

Orhan UZUN- Murat ÖZGÖL/KÖRFEZ (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Dilovcası İlçesi sınırlerı içinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İzaydaş'ın diğer bölgelerden de getireceği yaklaşık 1.5 milyon metrekarelik çöp depolama alanı...

29 Mart 2015 Pazar 16:56
Hereke'de çöp depolama alanı protestosu






Orhan UZUN- Murat ÖZGÖL/KÖRFEZ (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Dilovcası İlçesi sınırlerı içinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İzaydaş'ın diğer bölgelerden de getireceği yaklaşık 1.5 milyon metrekarelik çöp depolama alanı ile ilgili olarak, bu kez buradan etkileneceğini belirten Herekelililer de protesto gösterisi yaptı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Dilovası'nın Çerkeşli Köyü sınırları içinde 1 milyon 500 bin metrekarelik ormanlık alanı çöp depolama ve ayrıştırma alanı yapma kararı geçtiğimiz haftalarda Dilovası ilçesinde de protesto edilmiş ve bu kararın iptal edilmesi istenmişti. Bugün de, depolama alanına yakın olan Körfez İlçesi'ne bağlı Hereke semtinde protesto gösterisi düzenlendi. Yukarı Hereke Birlik ve Dayanışma Derneği’nin organize ettiği protesto yürüyüşüne pankartlarla bine yakın vatandaş katıldı.

Diğer sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği 'çöpe hayır' protestosunda Grup Yorum şarkıları çalınarak 'Haklıyız kazanacağız' sloganları atıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericiler Atatürk Caddesi’nde sloganlar eşliğinden yürüyerek basın açıklaması yapıldı. Açıklamada,  bu depolama alanının bölgenin oturulamaz hale getireceğini ileri sürüldü. Kalabalık açıklamanın ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.