Hisarcıklıoğlu: Meslek edindirme projesi işssizliğe çözüm olacak

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu istihdam oluşturmak geliştirilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) ile buraya başvuru yapanların hem sigortalı yapılıp hem de günde 25 lira...

28 Mart 2015 Cumartesi 12:51
Hisarcıklıoğlu: Meslek edindirme projesi işssizliğe çözüm olacak






TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu istihdam oluşturmak geliştirilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) ile buraya başvuru yapanların hem sigortalı yapılıp hem de günde 25 lira harçlık ödenerek 3 ay mesleki eğitim aldıktan sonra uygun bir işe yerleştirileceklerini söyledi.  TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile birlikte  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen 'Sakarya'nın Yıldızları' ödül törenine katıldı. Törende konuşan  TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında istihdam yaratmak için Türkiye'nin her bölgesinde bu merkezlerin kurulacağını açıkladı. İŞSİZLİĞİ AZALTMAK İÇİN UMEM PROJESİ Projeye başvuranların 3 ay boyunca seçtikleri meslek üzerine eğitim alacaklarını kaydeden Rifat Hisarcıklıoğlu, üyelere her gün için 25 lira cep harçlığı verilerek sigortalarının da ödeneceğini söyledi. Başkan Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: "Ne olursa olsun. Sekreter olsun, tornacı olsun tarlada çalışsın, fabrikada çaycı olsun. Hangi nitelikte eleman ihtiyacınız varsa bu kapsamda istihdam edersiniz. Bu kapsamdaki kardeşi alıyoruz, 3 ay boyunca günlük 25 lira cep harçlığı artı sigorta. 3 ay sonra okulu bitirdikten sonra Mahmut'un sekretere ihtiyacı vardı. Diyoruz ki Mahmut al bunu fabrikada yanında çalıştır. 3 ay orada çalışıyor. Yine Mahmut'a bir yükü yok. Çalışırken de günlük 25 lira cep harçlığı artı sigorta. İstihdamın üzerindeki vergi yüklerinden çok şikayetçiyiz ama bu kapsamda elaman çalıştırırsan istihdamın üzerindeki vergi yükünün yüzde 18'ini ödemiyorsun. Bundan faydalanın ne olur. Rakibine göre yüzde 18 daha fazla para kazanacaksın." KAREKODLU ÇEK ÜRETİLDİ TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasının devamında ticaretle uğraşan kişilerin tahsilatlarında karşılaştığı karşılıksız çek sorunun çözmek için 'karekodlu çek' çıkardıklarını açıkladı. Yeni piyasaya sürülecek olan bu çeklerin gerçek olup olmadığının elektronik ortamda sorgulanabileceğini belirten Başkan Hisarcıklıoğlu,"2 gün önce sayın başbakan yardımcımız bankalar birliği başkanımızla birlikte oturduk gece çalıştık. Neyle ilgili çalıştık? Bu çeklerle sorgulanma yöntemi getirmiştik fakat kullanılmadı bu. Şimdi ikinci yeni bir çek piyasaya sürülecek; karekodlu çek. Bir normal çek, bir de karekodlu çek. Bu karekodlu çekle değerli kardeşlerim tamamıyla çeki sorgulayabileceksiniz. Bunu aldığın zaman her şeyi görebileceksiniz" dedi. 'ÜLKE YÜKSELİŞİNİ ENGELLEMEK İSTEDİLER'  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise Türkiye'nin yükselişiğini engellemek için birçok hamlenin yapıldığını ancak iktidarın buna engel olduğunu kaydederek,"Türkiye'nin yükselişini engellemek için birçok gayretler oldu ama milletin feraseti siyasi iktidarın dik durması neticesinde bu gayretler boşa çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, SATSO'da yapılan ödül töreninin ardından Sakarya'dan ayrıldı.
 
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.